sorozatok

Sorozatok | Crissy Netflix ajánlója

Halihóó!!

Kevesen értik meg a sorozatok iránti rajongásom. Nem értik meg, hogy tudok sok sorozatot ledarálni egyszerre és egymás után, hogy nem unom őket. Zolika a filmeket szereti, mert számára azok nyújtanak újdonságot – nekem a sorozatok. Sok fajtát néztem, sokat hagytam abba, viszont mindig kapok valami újat, ami leköti a figyelmem.

Nem fogok ismét belemenni abba, hogy általában mik a kedvenc sorozataim, mert írtam már róluk bejegyzést. Nagyjából ugyanazok maradtak, s ha nagy változás történik, akkor frissítem. Arról viszont tudok írni listát hogy a Netflix listájáról én mit ajánlok, és kinek.

Beszéljünk egy kicsit a Netflixről. 1997-ben alapította Marc Randolph és Reed Hastings. Előszőr DVD lemezkölcsönzőként működött postai úton, majd 2007-ben az Egyesült Államokban indult el először a streaming szolgáltalása, s 2013-ban saját filmek és sorozatok gyártásába is belevágott. 2016 óta szinte világszerte is elérhető az oldal, többek között Romániában és Magyarországon is.

Rengeteg saját filmje és sorozatja van, s nektek ma egy olyan listát állítottam össze, amit én meleg szívvel ajánlok nektek. Íme:

Black Mirror – Fekete tükör. Talán nem is meglepő, hogy ez az első sorozat, amiről beszélek, hiszen szerintem ez a Netflix egyik legismertebb sorozata, ami nem véletlenül van, hiszen egy nagyon kiemelkedő, minőségi széria. Tulajdonképpen már a nevében is benne van, hogy valami elé fekete tükröt állít, ami ugye nem biztos, hogy túlságosan pozitív hangzású. Áh, miről beszélek, ez a sorozat akkor pozitív, ha tanulunk belőle s a tanultakat gyakorlatba is ültetjük. Nagyon nyers sorozat, egymástól független részekből áll, s néha visszaköszönnek előző részekben feltűnő színészek különböző szerepekben. Ha szeretitek azokat a sorozatokat, amik a mai világunk negatív oldalaival, illetve hatásaival foglalkozik, akkor a Black Mirror nektek való.

Stranger Things. Valamiért elfogult vagyok ezzel a sorozattal kapcsolatosan. Nem tudom, engem első pillanattól megvett kilóra. Számomra egy teljesen új világot nyitott meg a sorozatokén belül, aminek rendkívül örülök, mert meguntam az ugyanarra a sémára épülő drámákat és sci-fi sorozatokat. A története a ’80-as években játszódik. Egy eldugott laborban hajtanak végre különböző kísérleteket, többek között embereken is, aminek borzasztó következményei lehetnek a világ és az emberek számára. Ismét gyerekek viszik a hátukon az egészet, de könyörgöm, néhány tizenkét éves öltik össze a saját kicsi erejüket, és élesen vágó eszüket, hogy megmentsék a világot, és azokat, akiket szeretnek. Nagyon tehetséges színészek játszanak a sorozatban, ami nekem fontos, mivel egy jó sorozat egyik fő kulcsa a hiteles szerepjátszás. Ajánlom a sci-fi/fantasy világot kedvelők, új ötletek felé nyitott emberek számára.

Orange is the New Black. Na ettől a sorozattól féltem, mivel nem eleitől fogva néztem, és elég sok évada összegyűlt már, s ez azért ijesztő, mert nem szeretek abbahagyni dolgokat, márpedig ha valami nem tetszik, akkor azt fogom tenni. Ez a sorozat viszont számomra egy nagyon pozitív csalódás volt. Egy női börtönről szól, s alapjaként Piper Kerman könyve szolgál, aki tulajdonképpen a sorozat főszereplője – vagyis az egyik, mert sok szálra épül a sztori. Lényegében börtönbüntetésüket letöltendő nőkről beszélünk, akiket utálnunk kéne, hiszen az igazságszolgáltatás elítélte őket bűnözőkként, akkor mi is el kell ítéljük, ugye? Én mégis megkedveltem nem egy, nem két karaktert, mert a háttértörténetük mellett a karakterfejlődésüket is megfigyelhetjük a sorozat alatt. Ajánlom azoknak az emberkéknek, akik szeretik a lebilincselő sorozatokat (bár készüljetek fel arra, hogy még nincs befejezve a sorozat), akik persze nem homofóbok, hiszen van egy-két szerelmi szál a női szereplők között (is), illetve azok számára, akik szeretik megismerni valakinek vagy valaminek a történetét, mielőtt véleményt alkot róla.

Gilmore Girls: A Year in the Life – Szívek szállodája – Egy év az életben. Ezt a sorozatot szerintem tűkön ülve várta minden Gilmore Girls rajongó, közöttük természetesen én is. Mindig félek, amikor valami olyasmit akarnak folytatni, aminek volt már egy lezárása, legyen az akár film, könyv vagy TV sorozat, főleg valamit, amit nagyon szeretek/szerettem, s nem volt ez különb ezzel a sorozattal sem. Ha valaki nem tudná esetleg, hogy miről szól a Gilmore Girls, akkor elmagyaráznám, hogy egy anya és lánya kapcsolatára fókuszál főképp, ennek fejlődésére, menetére több éven keresztül. Már évekkel ezelőtt vége lett, s a Netflix kitalálta, hogy készítsen egy 4 részes sorozatot folytatásként, amelyben megtudjuk, mi történt a karakterekkel több év után. Nos, nekem nagyon tetszett ez a sorozat, szinte mintha vége se lett volna az előzőnek, és remélem, hogy folytatják, mert kicsit sok kérdőjelet hagyott maga után az utolsó rész… Ajánlom azoknak, akik szeretik a Gilmore Girlst, és nem akarják szétanalizálni minden szemszögből, ha érdemes volt-e ezt a sorozatot elkészíteni, hanem csak simán szeretnének látni egy alternatív elképzelést a szereplők jövőjéről.

Ennyi lenne ez a bejegyzés, valamint ennek a bejegyzés-stílusnak az első része. Következő bejegyzésben ismét sorozatokról fogok beszélni. Remélem, tetszett nektek ez a fajta ajánló, s kedvet kaptatok valamelyik sorozathoz.

Black Mirror: https://snitt.hu/filmek/fekete-tukor

Stranger Things: https://snitt.hu/filmek/stranger-things

Orange is the New Black: https://snitt.hu/filmek/orange-is-the-new-black

Gilmore Girls: A Year in the Life: https://snitt.hu/filmek/szivek-szallodaja-egy-ev-az-eletunkbol-2016-2016

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2018/10/17/eletmodkozmetikumok-lecserelese-cf-verzio/

Sorozatok: https://crissymrn.wordpress.com/category/hobbi-kreativ/sorozatok/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Amúgy elnézést, hogy késett a bejegyzés, de fodrászkodtam, szülinapoztam, majd lebetegedtem, úgyhogy kb. semmit sem csináltam meg abból, amit szerettem volna múlthéten. Puszi, szép hetet nektek! 🙂

név (1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s