életmód

Életmód | Kozmetikumok lecserélése – CF verzió

Halihóó!!

Vannak bizonyos témák, amik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, egyre komolyabban foglalkoznak velük, s ezek olyan témák, amik befolyásolják a mindennapjainkat, a megélhetésünket. A környezetvédelem, klímaváltozás, vegán életmód mind olyan dolgok, amivel aktívan foglalkoznak az emberek – persze, mindenki a saját módján.

Igyekszem tenni valamit a környezetemért. Apróságok, tudom, de szerintem jó úton haladok akkor is, ha pici lépéseket teszek. Például nem dobok semmi szemetet a földre, s ha látok is az utcán valamit hanyagul ledobva, felveszem s eldobom a legközelebbi szemetesbe. Elzárom a csapot, miközben mosom a fogam. Nem kérek szívószálat az üditőmhöz (persze ez nagyon minimális dolog a környezetem védelmében, de valamilyen módon így is bojkotálok, magam módján harcolok a szívószálhasználat ellen.)

Processed with VSCO with hb2 preset

Ráadásul igyekszem lecserélni a kozmetikumaimat cruelty free, azaz állatkísérletmentes termékekre. Nagyon szeretem az állatokat, 11 éves korom óta tartunk kutyákat, s minél többet olvasok erről a témáról, annál jobban felbosszant az a tény, hogy ilyen előrehaladott technológiával is még mindig az állatkínzásra folyamodnak a cégek ahhoz, hogy teszteljék produktumaikat. Többé nem szeretnék részt venni benne…

Ezért is döntöttem úgy, hogy átváltok én is cruelty free termékekre. Szerintem jó úton haladok, szinte minden, amit tisztálkodáshoz, testápoláshoz illetve sminkeléshez használok, mind állatkísérlet mentesek. Ez viszont nem elég. Próbáltam mindenhez kapni egy CF megfelelőt, de sok minden van, ami számomra fontos, de bármennyit keresem a párját, egyszerűen nem kapom. Lejebb fel is sorolom nektek, minek a társát keresem.

Vichy sampon. Ezzel vagyok a legnagyobb bajban… Nekem mindig korpás volt a hajam, s még mielőtt egyáltalán tudatában lettem volna a világnak, olyan samponokat használtam, mint Clear és Wash&Go, de ezek újabban nem segítenek rajtam. Rengeteg sampont próbáltam, mindegyik irritálta a fejem, s egyedül a Vichy Dercos Technique volt az, ami segített rajtam. De sajnos ez egy olyan márka, ami állatokon kísérletezik, és a fejbőröm egyszerűen nem tűr el semmilyen más sampont. Segítség!!!

Processed with VSCO with hb2 preset

Nivea dezodor. Ismét egy olyan dolog, amit legszívesebben megtartanék, de nem CF márka. Őt is próbáltam helyettesíteni egy Balea deóval, de nem ugyanaz. A Nivea Invisible For Black & White nagyon jó termék. Szuper a nyomása, tartós, nem kell újrarakjam négy óránként, az illata pedig jó, de mégsem túl erős. Tisztának érzem magam tőle. Kár, hogy akárhányszor ránézek, eszembe jut, hogy ugyanabban a pillanatban valószínűleg kínok között vonyít egy kutya egy eldugott laborban.

Processed with VSCO with hb2 preset

Parfümök. Egy Avon és egy Katy Perry parfümöt használok, s mindkettőt nagyon szeretem. Az Avon Incandessence parfümnek kellemes, tiszta, amolyan “felnőttes” illata van, a Katy Perry’s Mad Love parfümje pedig egyszerűen isteni. Pont annyira édes, amennyire szeretem – nagyon eltalálta az illatot Zolika, amikor kiválasztotta nekem. Sajnos egyáltalán nem ismerek olyan márkát, ami gyárt parfümöket, és CF is egyben, úgyhogy ezeket illetően is szükségem lenne a tanácsotokra.

Processed with VSCO with hb2 preset

Rimmell/Maybeline arcpúder. Az arcpúder ismét egy olyan elem, amit sokáig kerestem, mielőtt megkaptam volna az igazit. Ez számomra a Rimmel Stay Matte púder volt, hiszen órákig mattosan tartotta az arcom. Tudniillik, nekem kombinált bőrtípusom van, a homlokom, az orrom és a szemem alatti rész hamar zsírosodik, és fénylik. Nem mindegy, hogy mit használok, ez a púder pedig tökéletesen fedett. Most a Maybelline Fit Me púdert használom, ami szülinapi ajándék volt. Nem épp olyan jó, mint a Rimmel púderje, de közel áll hozzá. Sajnos mindkét márka tesztel állatokon, és bármit próbáltam, semmi sem közelítette meg ezeket.

Processed with VSCO with hb2 preset

Miss Sporty szemhéjtus. Talán ez az egyik kedvenc sminktermékem. Évek óta ezt használom, hiszen tökéletes cicaszemeket tudok magamnak varázsolni. A Miss Sporty Studio Lash eyeliner folyékony tus, vékonyodó ecsettel. Nagyon, de nagyon könnyű használni, könnyen szárad, és könnyen le is törölhető sminklemosóval (van egy She márkájú tusom, amit nagyon nehezen tudok lemosni). Ráadásul nagyon sokáig tart, mármint több hónapon keresztül nem kell vegyek újat magamnak. Sajnos meg kell válnom tőle, mert a Miss Sporty sem egy CF márka, s bármennyire is sír a lelkem, muszáj lesz őt is lecseréljem, ha ki szeretnék tartani az elveim mellett.

Processed with VSCO with hb2 preset

Ezek mellett pedig ideiglenesen egy Rimmel alapozót használok, mert születésnapomra kaptam ezt, de azelőtt egy Catrice alapozót használtam, és imádtam. Emellett jelenleg egy Maybelline szempillaspirált használok, amit szintén a születésnapomra kaptam, de nem szeretem, és általában mindig Essence spirálokat használok, mert imádom őket, és olcsók is, ráadásul CF. 🙂

Szinte minden termék, amit használok, az Balea, Essence, trend IT UP. Ha van véletlenül valami javaslatotok arra, hogy mivel tudnám ezeket a dolgokat helyettesíteni, illetve milyen CF márkákat ajánlanátok még, ami Romániában elérhető, és nem egetrengetően drága, akkor nagyon szívesen várom az ajánlataitokat a szokásos elérhetőségeimen.

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2018/10/11/kirandulasaink-sunny-beach-bulgaria-2018-2-resz/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képszerkesztő: BeFunky, VSCO

Képek forrása: saját

Kívánok nektek egy szép hetet! 🙂

név (1)

Advertisements

One thought on “Életmód | Kozmetikumok lecserélése – CF verzió

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s