kirándulások

Kirándulásaink | Meszestúra vol. 2

Néhány héttel ezelőtt Zolika kitalálta, hogy fussunk neki ismét a Meszesnek, most viszont egy teljesen más irányra és útvonalra gondolt. Volt egy egészen hosszú hétvégénk majáliskor, s persze, mi nem május elsején mentünk ki, mint más, normális ember, hanem előző nap. Nem baj, mert a mi “majálisunk” ígyis is jól telt.

Igazából a város széléig taxival mentünk, ami lehet, hogy csalásnak számít, de higyjétek el, hogy behoztuk a lemaradást, ami keletkezett emiatt. Vásároltunk egy-két dolgot a Pennyben, majd elindultunk a város végén lévő park felé. Tavaly is ezen keresztül bandukoltunk egy ideig, most se tettünk másképp. Egy adott pillanatban megálltunk enni egy keveset, mert én nem reggeliztem semmit, Zolika meg alig.

IMG_20180430_122025

Kiértünk a parkból, hogy tegyünk meg egy jó hosszú utat a Meszes azon részéig, amit célként kitűztünk. Ez az út egy gyönyörű, kanyaros szerpentint jelent, az utat, ami vezet Kolozsvár felé. Persze, rengeteg kocsi járt fel s alá, még a nővéreméket is láttuk kétszer, ők is minket, még dudáltak is nekünk. Sokan néztek furán minket, hogy mégis mit keresünk gyalog az út szélén, engem pedig inkább felfrissített a gondolat, hogy nemcsak most, hanem általában mindig a gyalogolást választjuk kocsi helyett. Egyrészt azért, mert nincs se kocsink, se jogsink, másrészt pedig azért, mert csak akkor megyünk taxival vagy haverokkal például haza egy kimenés után, ha hideg van, vagy esik az eső, vagy ha egy irányba megyünk. Másképp általában mindig gyalogolunk. Azért remélem, hogy néhányan irigyelve is figyeltek minket a kocsikból, miközben azt kívánták, hogy bárcsak ők is mennének túrázni néha.

IMG_20180430_125343

Nem tudom pontosan, hogy mennyi ideig gyalogoltunk, de egy órát szerintem biztosan mentünk. Közben meg-megálltunk kicsit fényképezni, megtölteni a kulacsomat vízzel egy kútnál. Zolika az egész kirándulást tudósította a GoProjával, a videót viszont csak magunknak készítettük. Már szinte ott voltunk egy falu bejáratánál, amikor megérkeztünk az erdő széléhez. Zolika nézte ki magának ezt a helyet, hiszen rengeteget jár ide biciklizni. Nagyon kellemes volt menni, mendegélni egyre mélyebbre, hogy aztán fél óra bandukolás után megálljunk szuszogni. Persze, hiába volt szabadnapunk, a mi munkánk olyan, hogy nem lehet leállni vele, ha probléma van, intézni kell, Zolika meg is járta most. S mivel ezért is le kellett álljunk egy kicsit, úgy döntöttünk, hogy nem keresünk még beljebb az erdőben egy tisztást, vagy valamit, ahova letelepedjünk, hanem felmásztunk a fák között a dombon, kerestünk egy laposabb részt, és lecuccoltunk.

 

Eltöltöttünk itt egy néhány órát, ami alatt beszélgettünk, ettünk, fényképezkedtünk, videóztunk, kikapcsolódtunk. Figyeltük közben, hogy vajon jönnek-e erre más túrázók, biciklizők, de nem jött senki, és nem tudtunk nem elgondolkodni azon, hogy hogy nem használják ki az emberek a lehetőséget, hogy egy ilyen nyugodt és szép helyre kiruccanjanak. Ha nem lenne ennyire messze, akkor lehet, hogy gyakrabban mennék oda, de sajnos csak ilyen tervezett túrák alatt látogathatom meg, hiszen több órás utat kellene megtenni odáig, amire sajnos nincs mindig lehetőségem. Zolika viszont gyakran jár ide a biciklijével, szerintem jól is teszi.

 

Mikor elindultunk visszafele az erdőben, két dolog is történt. Az egyik az, hogy végre láttunk egy biciklizőt az erdőben, a másik pedig az, hogy eleredt az eső, erre pedig egyáltalán nem számítottunk. Nem volt nagy eső, épp hogy csepergett, s örültünk is annak, hogy nem esett előző napokban, száraz volt a föld, nem volt sáros, nem volt csúszós, nyugodtan megtehettük a túrát. Ráadásul már össze voltunk szedelkőzve s el voltunk indulva, amikor eleredt az eső, úgyhogy a dolgaink áztak el, nem kellett siessünk megóvni mindent. Kicsit még jól is esett a sok hőség után a csípő esőben sétálni.

 

A probléma akkor következett, amikor az eső nem akart elállni, hanem egyre jobban csorgott. Már kint voltunk az országúton, amikor jobban nekieredt, és egy ideig mentünk úgy, mert reménykedtünk abban, hogy megáll. Nem állt meg, ezért muszáj volt megálljunk valahol. Szerencsére ott a kútnál, ahol a felfele vezető úton megtöltöttem a kulacsom, volt néhány pad, aminek egy részét védték a feléjük görbülő fák, úgyhogy leültünk oda, és vártuk, hogy legyen már vége az esőnek. Legalább addig is pihenhettünk kicsit.

 

Fél óra pihenés után csitult az eső, úgyhogy folytattuk az útat vissza a városba. Időközben ismét eleredt, de már közelítettük a város szélén lévő parkot, tehát már nem volt sok hátra. Ismét átvágtunk rajta, mentünk lassan hazafele, magunk mögött hagyva egy fárasztó, de élményekkel teli, kellemes napot. Nagyjából 12 órát tartott az egész, kezdődött 11:30-kor, és véget ért 20:00 körül. Majdnem 28000 lépést tettünk meg, 19 km-t mendegéltünk össz-vissz.

32637171_1919707248062740_3991862593403748352_n

 

Még mindig szeretek Zolikával nekivágni egy újabb kalandnak, mert remek társaság, és nagyon könnyen megkapjuk mindig a közös hangot. Talán ilyenkor a legharmonikusabb a kapcsolatunk. Ajánlom mindenkinek, hogy használja ki a körülötte lévő lehetőségeket, fedezze fel azt, amin eddig keresztülnézett, mert jót tesz a testnek is és a léleknek is.

31531162_1903427769690688_1599930164492369920_n

Ti merre jártatok mostanában?

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2018/05/02/toplistak-kedvenc-eteleim/

Még több kiruccanás: https://crissymrn.wordpress.com/category/szezonialis/kirandulasok/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját, Zolika (screenshot a lépésszámlálóról)

Képszerkesztő: BeFunky

Szép estét nektek! 🙂

Little Things

Advertisements

One thought on “Kirándulásaink | Meszestúra vol. 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s