wishlist

Wishlist | Utazás

Halihóó!! 🙂

Én is azoknak a táborát erősítem, aki szeret látni új dolgokat, új helyeket, megnézni, hogy máshol milyen. Annyi, de annyi hely van, amiről álmodozom, hogy egyszer az utcáin fogok sétálni, vagy a partján fogok napozni, hogy nem győzöm felrázni magam az álomból… Mert amíg az emberek, akik szeretnek utazni, meg is teszik ezt, én valamiért mégis itt állok egy helyben, s pötyögök a gépembe.

No, nem siránkozom ígyse, mert amióta dolgozom, több olyan helyre is eljutottam, amit eddig ugyancsak az álmaimban bámultam csak, sok közülük még spontán is volt, és váratlan. De gyűjtögetem azért a célpontokat, és annyit tudok mondani, hogy valahogy, valamikor ígyis úgyis el fogok jutni mindenhova.

Most nektek is felsorolok néhányat azok a helyek közül, amit meg szeretnék látogatni. Persze, a lista végtelen, megunásig tudnám sorolni, most viszont leszűkítettem néhány elérhetőbb helyre.

Krakkó az egyik legfőbb utazási célom. Esküszöm, csak ámulok és bámulok, amikor látok néhány képet erről a városról, hogy teljesen a magaménak érzem ezt. Simán el tudom képzelni magam és Zolikát, ahogy járkálunk fel s alá a városban, megnézve abszolút mindent, amit lehet, folyamatosan megörökítve a pillanatot. Ernának van néhány képe a városról, mivel ő ott tanult egy ideig, s lehet, hogy pont neki köszönhetően szerettem bele ebbe a városba. Itt írt róla, és van néhány kép is, csekkoljátok ti is! 🙂 Valamiért ősszel látnám szívesen ezt a várost, úgy gondolom, hangulatosabb olyankor.

A másik álomvárosom Prága. Szintén egy olyan városnak képzelem el, amit minél jobban megismerem, annál inkább szeretek bele. Ez is egy tökéletes tengő-lengő város, szerintem a végére nem érezném a lábaim, ha egyszer odajutnék, hogy felfedezhessem őt. Tényleg nem tudom megmondani, mi vonz ennyire ebben a városban, de Lilla, a ScarlettBlair’s blog bloggerinája nemrég volt ott, és gyönyörködhettem a sok képben, amiket közölt az Instagramján és a blogján. Saját felelősségre nézzétek meg, ne engem hibáztassatok ha ti is beleszerettek Prágába. Őt is ősszel nézném meg, de fogalmam sincs, hogy miért érzem azt, hogy ez az évszak passzol hozzá.

További úticélom Bécs. Persze, hogy én is főleg a karácsonyi vásárt nézném meg ott, de nem csak. Tudniillik, én nagyon szeretem Sissyt és a róla szóló történeteket, úgyhogy nem is kérdés számomra, hogy egyszer meglátogatom azt a helyet, ahol hercegnőként élt. Szóval Schönbrunn a másik ok, amiért már most indulnék Bécs felé. Ezt a várost mindenképp télen, karácsony előtt szeretném majd megnézni.

Amszterdam a következő bakancslistás elem. Ide nagyon rég el szeretnék jönni, s az anyukám is meg akarja látogatni ezt a várost, úgyhogy remélem, hogy összejön az, hogy egyszer ketten nézzük meg. Én az Anne Frank Házat akarom mindenképp látni, ő pedig a Van Gogh Múzeumot. Amszterdamba mindenképpen tavaszal mennék, szerintem olyan tavaszias város, vagy nem tudom…

Anyukám a Boszporuszt is látni akarja, ugyanis rengeteg török szappanoperát néz. Persze, rávett engem is, hogy csodáljam ezt a helyet, és tényleg olyannak bizonyult, amit nagyon szívesen meglátogatnék – persze, egy kellemes, nyári napon.

Utolsóként pedig az Amerikai Egyesült Államokat említeném meg, s ezt csupán azért szeretném látni, mert az egyik legrégibb és legnagyobb álmom ezzel kapcsolatos. Körbe szeretném utazni az összes amerikai államot, mindenhonnan szerezni egy rendszámtáblát, vagy legalább ennek egy olyan részét, amin látszódik, hogy milyen államból van, és ebből összerakni az USA térképét. Erre a Tuti Gimi inspirált, valami hasonló van Lucas szobájában, úgyhogy merem állítani, hogy ez egy legalább 8 éves álom. Szerintem az is marad… Amúgy nyáron mennék Ámérikába.

És a lista folytatódhat tényleg a végtelenségig, mert sok sok hely van, amit megnéznék, de egyelőre még a fentiek is álmok, hát akkor a többi…

Ez tehát az én utazási bakancslistám néhány eleme. Ti láttátok már ezek közül valamelyiket? Esetleg meglátogatnátok ti is? Milyen más helyekre szeretnétek eljutni? Válaszaitokat szívesen olvasom akár itt, akár molyon, akár snitten, akár instán. Beszélgessünk. 🙂

Őket említettem:

Erna: http://neverhoodsdiary.blogspot.ro/

Lilla: http://scarlettblair.blogspot.ro/

Tuti Gimi: https://snitt.hu/filmek/tuti-gimi

További linkek

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2018/01/17/dijat-kapott-a-blog-teaszunet-dij/

Még több wishlist: https://crissymrn.wordpress.com/category/szezonialis/wishlist/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/rolam-2/

Képek forrása: saját tulajdon

Használt képszerkesztők: VSCO, BeFunky

Nagyon szép estét nektek! 🙂

Little Things

Advertisements

3 thoughts on “Wishlist | Utazás

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s