off

Off | Tervezzünk 2o18-ra!

Halihóó!! 🙂

Tudom, tudom, elkéstem kicsit ezzel a tervezős bejegyzéssel. Nem, nem Internet Explorerben töltöm fel a bejegyzést. Nem, nem a CFR-rel lövöm ki. Szimplán adtam magamnak néhány pihenő napot, amikor kiélvezem az utolsó szabadnapokat. Közben nekifogtam tervezős bejegyzéseket olvasni, videókat nézni, s nem tudtam nem arra gondolni, hogy nekem is kellene valami hasonlót készíteni. Az egyetlen problémám az, hogy félek ettől az évtől. Nem tudom. Talán az a bajom, hogy tavaly elég sok minden összejött, amiről álmodni se mertem volna, és tartok attól, hogy emiatt idén mohó leszek, és többet akarok majd, s pont ezért nem fog összejönni semmi.

Viszont valami rendszert muszáj bevezessek életem több területére is. Szerintem sokkal többet ki tudok hozni például a blogból, ha jobban odafigyelek rá, illetve lehet, hogy jobban motiválna az életmódváltásban az, hogy rendszerezem a dolgaimat. A költségeimről nem is beszélve… Úgyhogy hála a sok kreátornak, akik inspiráltak engem, készítettem én is néhány tervet erre az évre. Ezennel pedig meghívlak benneteket, hogy tervezzétek el velem együtt ezt a csodálatos évet.

napló

1. Napló

Számomra az első lépés a rendszeresség felé az, hogy legyen valamilyen felületem, amibe össze tudok hozni mindent. Nem tudom, lehet, hogy a bullet journalnak ez a lényege, bár az én naplócskámat nem nevezném éppen annak, mert a bullet journal mintha komplexebb lenne annál, amit én összehoztam. Azt viszont mindenképp szerettem volna, ha az én feltételeim szerint születik meg az a napló, amit az következő időszakban rendszeresen fogok használni. Úgyhogy először írtam egy mottót magamnak, Good Vibes Only, amit persze tök ferdén írtam fel. Nem is én lennék… Meg az évszámot is, basszus. Kisaccolok egy nagyjából okés pontot, ahonnan kezdjem írni, majd persze, hogy kiderül, hogy túl bent kezdtem el. Mindegy, nem hazudtoltam meg most se az überelhetetlen rajztudásomat. De a lényeg az, hogy azért választottam ezt a mottót, mert szeretném, ha kevesebbet stresszelnék és szoronganák és többet koncentrálnák a jóra, ami körbevesz. Az évnek pedig a Magic nevet adtam, mivel az álmaim megvalósításához varázslatra lesz szükségem.

A következő oldalakon általában az egész évvel foglalkoztam. Hagytam helyet a céljaim feltüntetésére, előkészítettem a terepet a prioritási listámnak, elindítottam egy oldalt a szokásoknak, amit fel szeretnék idén venni, majd készítettem egy oldalt, ahova az emlékeimet fogom gyűjteni, és egyet, ahol a hangulataimat tartom számon. Ez lesz szerintem a legjobban megtömve. Ezután tértem csak rá a januárra, ahova először készítettem egy eseménynaptárt (lesz néhány belőle), majd listát fogok készíteni azokról a dolgokról, amiket februárig meg kell tegyek. Azután egy könyves listát is elkészítettem.

többi

2. Blogos napló

Bár ezt nem kezdtem még el, mert a régi noteszem még nem telt be, de igen. Egy ilyet is szeretnék. Amint láttam, sokan vezetik excel táblázatban a bejegyzések naptárát, de én valamiért jobban szeretem kézzel leírni a dolgaimat. Nem tudom, nagyon ódivatú vagyok, de tényleg jobban átlátom, és jobban megjegyzem, ha kézzel írom le. S persze, nekem nem lesz heti több bejegyzésem, csak rendkívüli esetekben, viszont kell egy tervező, ahova le tudom írni a bejegyzések vázlatát. Valahogy egy eseménynaptárt is be kell majd iktassak, ugyanis nem szeretnék ötlet nélkül maradni, amikor posztot kellene kilőjjek, de ezt majd akkor fogom elkészíteni, ha betelt a mostani.

3. Életmód- és költségeket számon tartó füzet(ek)

Ezekre valószínű, hogy egy nagyobb füzetet fogok beszerezni, amit több részre osztok, hogy helyet spóroljak (a képen amúgy a színes notesz a jelenlegi blogos naplóm. :D) Ezek inkább listák lesznek, beosztások, nyomon követések stb. Rá szeretnék állni a sportra és a meditálásra, illetve változtatni szeretnék az étrendemet is, úgyhogy ehhez kell majd egy stabil menetrendet építsek, mert szerintem másképp nem fog sikerülni. A költségekről ne is beszéljek. Azon kívül, hogy számon fogom tartani azt, hogy mire költök pénzt, most leginkább arra is fogok koncentrálni, hogy hogyan spóroljak, és minél kevesebbet költsek hülyeségekre.

4. Naptár

Ezen sokat gondolkodtam amúgy, mert nincs valami hűű, de mozgalmas életem, nincs annyi teendőm vagy annyi hely, ahova kell menjek. Általában csak az olvasást, sorozat- és filmnézést szoktam beosztani. Gondoltam, készítek egy nagyobb naptárt, de rájöttem, hogy semmi értelme, mert itt van ez a kis cuki mindenes noteszféleség a LIDL-ből, amit tavaly alig haszáltam. Jó lesz ez arra, hogy írjam fel, ha valamit nem szabad elfelejtsek. Már csak arra kéne rávegyem magam, hogy nézzek is rá naponta…

IMG_20180107_220540

Hát, én így vágok bele az új évbe. Nem fogom részletezni, hogy milyen céljaim vannak, mert arra kellene még egy bejegyzés, erre pedig nem nagyon van idő. A naplócskámba viszont szépen felírtam majd. Nem kötöttem csak egyet dátumhoz, a többit általánosan tűztem ki annak érdekében, hogy ne érezzem nyomásnak a kűzdelmet érte, hanem majd év végén fellélegezve pipálhassam ki az elemeket. Innen tovább már csak az maradt hátra, hogy tartsam be a terveimet, és tegyek a céljaimért.

Ti hogyan szoktatok tervezni? Szoktatok egyáltalán valami rendszer szerint tevékenykedni, vagy inkább spontán döntéseket hoztok? Illetve mit szóltok az új kinézethez? Nekem nagyon tetszik. 😀 Véleményeteket szívesen várom bármilyen felületen, és persze, nyugodtan követhettek is itt, instán, molyon stb…

Hasznos linkek (akiktől inspirálódtam):

misscaffeinated: http://misscaffeinated.com/2018-goals-best-year-ever

Örömterv: http://oromterv.blog.hu/2018/01/03/csak_egy_szo_610

Kalyn Nicholson: https://www.youtube.com/watch?v=kd5oqLCuEB4&list=PLqmGMxCCXnxVTUSMoWjZKg_po0bqjoXys

Rachelleea: https://www.youtube.com/watch?v=nQYvjUpHliY&list=PLSQOK8tr3v4KeOfoFzaLqvmb6V5Q6G46D

Lavendaire: https://www.youtube.com/watch?v=sWlUIF0Ufmg&list=PL37ErCJmMWd2nsJBjzcpVFLtD9uEPxzz7

Muchelleb: https://www.youtube.com/user/muchelleb/featured

Blogos linkek:

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/12/30/off-b-u-e-k/

Még több off: https://crissymrn.wordpress.com/category/reszletkerdes/off/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját tulajdonomat jképezik

Képszerkesztő: Photoscape, BeFunky

Little Things

One thought on “Off | Tervezzünk 2o18-ra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s