off · Uncategorized

Off | B. Ú. É. K.

Halihóó!! 🙂

Furcsa, hogy már nem hó hó hó-zok köszönéskor, de lassan visszaszokok én a régi kerékvágásba.

Pfúú. Micsoda évet tudunk magunk mögött. Mindig jellemzem az elmúlt évet egy szóval, és az idei évre tökéletesen illik az, hogy fejlődés. Életem sok területén látom a fejlődést, ami persze nem jöhetett össze sok sok esés nélkül. De mindegyik olyan volt, mint egy trambulin – akárhányszor zuhantam, annyiszor repültem vissza a magasba. S mindent összevetve, határozottan kijelenthetem, hogy ez volt életem egyik legjobb éve.

2017 nagy része szólt arról, hogy munkában hozzam ki magamból legalább azt, amit elvárnak tőlem, ha már ennél többet nem igazán hiszem, hogy tudok. Erre rengeteg idegem ráment, viszont itt látom a leginkább a fejlődést magamon, össze se tudom hasonlítani ezt az évet az azelőttivel. S nem csak azért, mert nőtt a teljesítésem, hanem a hozzáállásom is változott mind a munkhához, mind a vele járó problémákhoz. Úgyhogy én úgy látom, hogy ebből a szempontból egy igazán sikeres évet zártam.

Az év hatalmas része szólt a kapcsolataimról. Nem fogom soha elfelejteni, amikor ott voltam, hogy semmi kedvem nincs kimenni, emberek között lenni, csak ágyban akartam feküdni, mert le voltam teljesen merülve. Most meg nem tudok néha nyugton ülni, muszáj kimásszak a szokásos négy fal közül. Vagy hogy magamba tartsak egy problémát? Olyan sincs. Abszolút kommunikáció-párti lettem, s ez több jóra vezetett, mint az, hogy magamba gyűjtöm a gondjaimat s nem beszélek róla senkinek. Bizalom a kulcsa mindennek. S erre persze nagy segítség volt az a néhány barátnőm, aki a mindennapjaim szerves része, akik nélkül nem élet az élet. Sokszor ők töltenek engem fel anélkül, hogy tudnának róla. Meg persze, a családom, amiről le se tudom írni, hogy mit jelent számomra. Áldva érzem magam nekik köszönhetően.

Meg persze, Zolika. 2017 legfőbb szerepe az övé volt. Sokszor érzem azt, hogy kellett nekem az a sok darabka, amit a szívem elvesztett, amikor annyiszor, de annyiszor összetörték. Kellett, hogy elveszlődjenek, mert jött ez a két lábon járó csoda, a létező legelképzelhetetlenebb helyen bukkan elő, s ott voltak a zsebében az elveszett darabkáim, összerakta nekem, s sokkal jobban tetszik így, mint előtte. Nem tudom, hogy tudtam eddig élni nélküle, de nem is szeretek erre gondolni. Nagyon szeretem őt, s remélem, amíg élek, addig minden évben leírhatom neki azt, hogy ezt az évet is köszönöm neki.

Idén nem nagyon ültem egy helyben. Az évet Gyulán kezdtem. Voltunk Cavnic-on “sízni”. Voltunk kétszer Kolozsváron, amiből egy alkalommal meglátogattuk a Lévai várat is. Megmásztuk a Meszes hegyecskét. Turisták voltunk a szülővárosunkban. Idén voltam életemben először szüretelni. Voltunk Budapesten. Voltunk Milánóban, s az évet ismét Gyulán zárjuk. Jó kis év volt ebből a szempontból, ráadásul néha szaladni is voltam, ami igazán nagy dolog tőlem. És év elején még szőke voltam, aztán megfestettem a hajam a régóta vágyott róka-vörösre, most meg várom, hogy nőjön le a régi, barna hajam.

Ami a többit illeti… Hát, idén összejött az 50 könyv. 🙂 Yay me! Ha jól számolom, pontosabban 55 könyvet olvastam el. Nem ígérhetem azt, hogy jövőre meglesz a 100, mert megtanultam a leckémet, ami a terveket illeti. De ki tudja? Emellett megnéztem 610 sorozatrészt, s rájöttem, hogy ami nem megy, azt nincs miért erőltetni. Nem baj, ha nem fejezek be egy sorozatot. Nem baj, ha nem jön össze egy kihívás. Ha nem tetszik, ne folytassam és kész. Sok sorozatot hagytam magam mögött, s ennek köszönhetően találtam rá sok fantasztikus sorozatra. 108 filmet is becsempésztem a szabadidőmbe, amiből elég sokat láttam Zolikával, s itt is csak ugyanazt tudom elmondani, mint feljebb. Egyedül a Postcrossinggal vagyok úgy, hogy szégyellem, hogy elhanyagoltam. Meglátjuk, mi lesz jövőre.

Aztán persze, 2017 volt a blogos újjászületés éve is. Itt van ez a kis baba, aki még csak pólyában van, apránként tanítom magától ülni, majd járni, és beszélni minél többet. Voltak olyan hónapok, amikor nagyon elhanyagoltam szegényt, de igyekeztem kárpótolni egy karácsonyi bejegyzés-sorozattal, aminek úgy látszik, volt értelme, mert olvastátok sokan, még akkor is, ha nem szóltam nektek az új bejegyzésekről. Sőt, az utolsó bejegyzés óta is voltak látogatók, pedig nem volt poszt, ennek pedig én nagyon örülök. Remélem, nektek is tetszik ez az egész, amit itt csinálok, s készüljetek fel, mert új erőkkel vágunk neki az új évnek.

Ami a jövő évet illeti… Nem tudom. Sok tervem van, amiről nem merek beszélni, de néhányat azért megemlítek:

  • szeretnék egy egyre sikeresebb blogot szerkeszteni;
  • szeretnék egy rutint belehozni a bejegyzések életébe;
  • szeretnék minél változatosabb témákhoz nyúlni;
  • szeretnék legalább 15 könyvvel többet olvasni;
  • szeretném az időmet minőségi sorozatokra és filmekre fordítani (persze, néha megengedni magamnak egy kis guilty pleasure típusút is);
  • szeretném Postcrossingon megemelni legalább 100-ra az elküldött képeslapok számát;
  • szeretnék egy egészségesebb életmódot folytatni;
  • szeretnék egy tetoválást.

Itt le is állok, mielőtt túl messze nyújtózkodom. A lényeg az, hogy ne parázzam túl ezt az évet, hanem továbbra is dolgozzak meg mindenért, amit ad az élet nekem, és ne felejtsek el hálás lenni azért, amim van.

Ti mit terveztek az új évre? Illetve még mindig várok megjegyzéseket a bloggal kapcsolatosan – miről olvasnátok szívesen? Miről olvasnátok többet? Megkaptok engem molyon, snitten, instán, emailen, lejebb hozom is az összes elérhetőségem. De itt is nagyon szívesen lesem a hozzászólásokat.

Remélem, hogy mindenki boldogan zárja az elmúlt évet, maga mögött hagyja a terheket, s igyekszik abból meríteni erőt, amit tanult idáig. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindegyikőtöknek! 🙂

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/12/24/crissymas-17-boldog-karacsonyt/

Még több off: https://crissymrn.wordpress.com/category/reszletkerdes/off/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját, Zolika

Képszerkesztő: BeFunky, VSCO

Little Things

Advertisements

2 thoughts on “Off | B. Ú. É. K.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s