2017 · Uncategorized

Crissymas ’17 | Ötletek a szünidőre

Hó hó hó, halihóó!! 🙂

Ez a harmadik év, amióta dolgozó emberként ünneplem a karácsonyt, s bevallom, hogy egészen addig nekem meg sem fordult a fejemben, hogy vajon hány szabadnap jár ünnepekkor. Szerencsére egy olyan helyen dolgozom, ahol nagyjából két hét szabadságot kapunk, hiszen akkor leáll a cég. Hajmeresztő gondolat, ugye? De higyjétek el, ránkfér ez a szünidő.

Nekem amúgy egy héttel hosszabb is lesz ez a szabadság, hiszen Zolikával Milánóba utazunk, ott ünnepeljük idén a karácsonyt. S mivel nekem kb. olyan hosszú lesz a szabadságom, mint a sulisoknak a szünidő, arra gondoltam, hogy a Crissymas hetedik bejegyzésében néhány ötletet dobok bele a kellemes időtöltés kosarába.

Látogassatok meg egy új kávézót vagy éttermet, mert ha most nem, akkor mikor? Az emberek általában mindig a biztosra mennek akkor, amikor nincs sok idejük, de most több nap is a rendelkezésetekre áll, s gondolom, nem akartok mindig ugyanoda menni, ugye? 🙂 Én például feltétlenül el szeretném csalogatni Zolikát egy cuki új kávézóba, ami nyílt az egyik törzshelyünk mellé, illetve egy éttermet is mind emlegettünk, de még nem jutottunk el odáig, hogy meg is látogassuk. Na majd most.

Próbáljatok ki egy számotokra új receptet! Ismét egy olyan dolog, amit sokat szoktunk halasztani különböző akadályok miatt – nem szereztük még be a kellékeket, félünk, hogy rosszul sikerül… Hát itt az ideje, hogy szedjük össze a bátorságunkat, és induljunk el vásárolni, mert másképp sose tudjuk meg, hogy a mi sütinkek vajon milyen íze van, vagy hogy nekünk sikerül-e palacsintát sütni. Nem kell nehézzel kezdeni, elég, ha kisebb dolgot próbálunk összehozni, s majd lesz idő nagyobb fogásokat is elővarázsolni. Én sajttortát szeretnék készíteni – vagyis nem szeretnék, hanem fogok is.

Tartsatok filmes napot/délutánt/estét a párotokkal, barátaitokkal, családotokkal vagy akár egyedül is. Nézzetek minél változatosabb filmeket, egyszer a ti kedvenceteket, egyszer a másikét, egyszer egy olyan kategóriát, amit mindenki szeret, egyszer egy olyat, amit mindenki utál, egyszer egy olyat, amitől mindenki fél… Sok módon lehet fűszerezni egy-egy ilyen tevékenységet. Én például nagyon szeretek maratozoni, egyedül néztem már mesefilmeket egymás után, klasszikus filmeket, Gyűrűk Urát, Star Warst, Marvel filmeket, most meg épp X-Men maratont tartok – egyelőre több-kevesebb sikerrel. 🙂

Olvassatok! Néha mindenkinek szüksége van egy olyan délutánra, amikor csak lazít, és lustálkodik, és ekkor az ember legjobb barátja egy jó könyv. Vagyis na, persze, hogy a könyvmoly beszél belőlem, de mit csináljak vele, ha ez egy jó hobbi? 😀 Biztos, hogy mindenkinek akad legalább egy olyan könyv, amit rég el szeretne olvasni, s most idő mint a tenger, úgyhogy keressétek elő, s irány a kuckó, ahol szerettek lustálkodni. Én Stephenie Meyer: Twilight Sagajának első két könyvét az egyik téli szünetben olvastam el, talán 15 éves koromban.

Sétálj egyedül! Menj, s töltődj fel kicsit, lépj ki a komfortzónádból, tölts egy kis időt egyedül a gondolataiddal. Vagy ülj fel a városi buszra, s menj el a város egyik végéből a másikba. Fontos az, hogy néha tartsunk egy kis én időt is, amikor nem a négy fal között ültök, vagy nem ugyanazokat az embereket látjátok, hanem csak ti vagytok magatokkal. Ha az időjárás megsegít, akkor menjetek egy sétára akkor, amikor süt egy kicsit a nap, hogy tudjatok feltöltődni egy kicsi D vitaminnal is. Én régen, amikor volt időm napközben, akkor ha mentem könyvtárba, mindig a parkon keresztül mentem hazafele, s jól esett az a séta. S régebben, amikor még élt mamám, mi meg gyerekek voltunk, akkor vasárnaponként vele játszottuk el a buszozást, és tök jól telt. Jót fog nektek tenni, higyjétek el. Csak ne felejtsetek el vastagon felöltözni. 🙂

Nos ez lenne néhány a sok dolog közül, amit akár egy ilyen hosszabb szüneten, akár máskor szabadnapokon vagy hétvégéken el lehet végezni. Ki kell használni azt a kis szabadidőd, amink van, mert a suli és a munka rendesen el tudja fárasztani az embert.

Ti miket terveztek a szünidőre? Várom a tippjeiteket a szokásos helyeken! 🙂

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/12/18/crissymas-17-karacsonyi-filmek-es-sorozatok/

Crissymas ’17: https://crissymrn.wordpress.com/category/crissymas/2017/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját

Képszerkesztő: VSCO, BeFunky

Holnap jelentkezem egy újabb karácsonyi bejegyzéssel. Szép estét nektek továbbra is, és köszönöm, hogy velem tartotok ebben a kalandban! 🙂

Little Things

One thought on “Crissymas ’17 | Ötletek a szünidőre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s