2017 · Uncategorized

Crissymas ’17 | Karácsonyi filmek és sorozatok

Hó hó hó, halihóó!! 🙂

Ez már a hatodik nap, amikor szórakoztatlak titeket karácsonyi bejegyzésekkel. Bizony. Így telik az idő. Holnap már megyek Milánóba, úgyhogy nagyon izgatott vagyok. De ne féljetek, mert bejegyzések úgyis lesznek.

S mielőtt elhagynám az országot, gondoltam mutatok nektek néhány filmet és sorozatot, ami kapcsolódik is meg nem is a karácsonyhoz. Tudom, hogy a karácsonyi filmek a másik olyan kategória, amit nagyon könnyű megunni, úgyhogy ígérem, megunhatatlant hozok.

Az egyik karácsonyi film, amit még csak nem is karácsonykor láttam, hanem valamikor évközben, az a It’s a Wonderful Life. Imádtam ezt a filmet. Körül-belül ugyanolyan a kapcsolatom vele, mint Dickens Karácsonyi énekével, úgyhogy pont ugyanezekből az okokból ajánlom nektek ezt a filmet. Ja, és ezt nem adja megunásik minden TV-csatorna.

Ez a film nemcsak karácsonyi, hanem romantikus is, úgyhogy lehet, hogy mellélövök most, de muszáj ajánlanom nektek a Sundays at Tiffany’s című filmet. Ahogy leírtam ezt a címet, máris éreztem, hogy átjárja egy melegség a szívem, ugyanis ez a film az – szívmelengető. Nézzétek meg, mondom én. És készítsétek elő a zsepiket, mert szükségetek lesz rá.

S emlékszem, hogy régen azért vártam nagyon a karácsonyt, mert a TV-ben adták az egyik kedvenc filmemet. Nem, nem a Home Alone, hanem a neve Eloise at Christmastime. Ez egy kislányról szól, aki ő is elindul saját kis kalandjaira karácsony környékén. Szerintem ez egy tökéletes film azok számára, akik a családdal szeretnének valamit megnézni, mert abszolút nézhető gyerekek által is.

Ugye, nem is volt olyan vészes a listám? Még jó, hogy nem folytattam. Na jó, ez nem igaz, én nem nagyon nézek tematikus filmeket, ilyenkor én inkább maratonokat tartok, például mesefilm-maratont, vagy klasszikus film-maratont, vagy Gyűrűk Ura maratont. Ilyesmik.

Emiatt vagyok bajban a sorozatokkal kapcsolatosan, mert nem ismerek olyat, ami ezzel az ünneppel foglalkozik. Úgyhogy sorolok nektek olyakat, amiben többször is szó van róla, vagy alapból bekuckózó sorozat, ami tökéletes a házban töltött időszakra.

Az egyik ilyen a Gilmore Girls: A Year in the Life. Ezt tulajdonképpen főleg azoknak ajánlom, akik látták az eredeti sorozatot, de ha valaki nem látta, de azért tisztában van legalább a karakterekkel és az alaptörténettel, akkor szerintem számukra is élvezhető lesz. Tulajdonképpen ez az első sorozat, ami eszembe jutott, amikor kitaláltam ezt a bejegyzést, mert olyan tökéletes erre az időszakra. Nem tudom. Az egész Gilmore Girls egy bekuckózó sorozat, de az túl hosszú lenne, s most igyekszem rövideket hozni.

Pont ezért lesz a következő javaslatom a Red Band Society, amit sajnos ideje előtt kaszálták el. Szerintem. Nagyon aranyos sorozat, egy gyerekkórházban lévő főként tinikről szól, és csak egy évada van sajnos, úgyhogy hamar meg lehet nézni. Aki amúgy szereti a YA könyveket, az fogja szeretni ezt a sorozatot is. Szerintem.

És persze, hogy muszáj megemlítsem a This Is Us című sorozatot, amiért már zengtem néhány ódát a blogon. Imádom! Nagyon családias, bárkivel nézhető, és nincs olyan nagyon sok része megjelenve még, szóval simán megnézhető ebben a pár napban, amíg tart a karácsonyi ünnepeknek köszönhető szünidő.

Ne tudjátok meg, milyen nehéz volt válogatni nektek ajánlót ide, hiszen az olvasás mellett a film-és sorozatnézés a kövektező két kedvenc hobbim. Főleg a sorozatokkal voltam bajban, mert túl sok közül válogathattam volna. Remélem, sikerült nektek valami jót ajánlanom.

Most ajánlanátok ti is nekem? 🙂

Hasznos linkek:

It’s a Wonderful Life: https://snitt.hu/filmek/az-elet-csodaszep-1946

Sundays at Tiffany’s: https://snitt.hu/filmek/maris-hianyzol-2010

Eloise at Christmastime: https://snitt.hu/filmek/huncut-karacsony-2003

Gilmore Girls: A Year in the Life: https://snitt.hu/filmek/gilmore-girls-a-year-in-the-life-2016-2016

Red Band Society: https://snitt.hu/filmek/red-band-society

This Is Us: https://snitt.hu/filmek/rolunk-szol

Blogos linkek:

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/12/17/crissymas-17-karacsonyi-konyvek-es-zenek/

Crissymas ’17: https://crissymrn.wordpress.com/category/crissymas/2017/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját

Képszerkesztő: BeFunky

Holnap jelentkezem egy újabb karácsonyi bejegyzéssel. Szép estét nektek továbbra is, és köszönöm, hogy velem tartotok ebben a kalandban! 🙂

Little Things

2 thoughts on “Crissymas ’17 | Karácsonyi filmek és sorozatok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s