TAG-ek

Tag-ek | Végre itt az ősz! BOOK TAG

Halihóó!! 🙂

Úgy érzem, eljött az idő, hogy ismét kitöltsek egy taget, és Dorka, az Anya olvas blog szerkesztője volt olyan kedves, hogy meghívott engem egy könyves tagre, aminek a nevét a címben is láthatjátok. Már eltelt pár hét, mióta Dorka kitöltötte s kihívott, az ő válaszait amúgy itt olvashatjátok, s most jutottam el odáig, hogy nekifussak én is.

Tudom, hogy a tag neve Végre itt az ősz, szóval ezt ősz elején, nem a végén kéne kitölteni, de nem baj. Még mindig ősz van, még mindig csúnya november van, úgyhogy máris nekiállok ennek az újabb őszi tagnek.

Ősszel a levegő friss és üde
Egy érdekes, friss világban játszódó könyv

Nem tudom, mennyire friss világ, de érdekesnek szerintem érdekes, illetve teljesen bekövetkezhető világban játszódik Ernest Cline: Ready Player One című könyve. Ez a könyv egy nem is olyan távoli jövőben játszódik, 2044-ben, amikor már oda jut az emberiség, hogy egy virtuális világba felíratkozva járhat suliba, dolgozni stb. Szerintem nagyon profin van kitalálva ez a világ, nagyon pontos és tényleg egy olyan ijesztően közeli jövőben játszódik, ami lassan itt kopogtat az ajtónkon. Kiváncsi vagyok, ha bekötvetkezik mindaz, ami itt van. Amúgy a történet is tök klassz, nagyon ajánlom.

A természet gyönyörű… de egyúttal haldoklik is
Egy könyv, ami gyönyörűen van megírva, de egy nagyon nehéz témát dolgoz fel, például betegség, gyász

Rengeteg könyvet hozhatnék ide, ugyanis az utóbbi időben több ilyen témájú könyvet olvastam el, egyre több író mer ilyen témához nyúlni, több-kevesebb sikerrel. De. Muszáj leszögeznem, hogy kevés olyan van, ami engem levett a lábamról, mert tényleg kényes témák, nehéz hozzányúlni úgy, hogy ne ordítson a könyvről az, hogy azért írták meg, mert az emberek kaphatóak ezekre. Nem tudom, John Greent mi hajtotta, amikor megírta a könyvét, de a Csillagainkban a hiba az, ami elsőre eszembe jutott ez a kérdés láttán. A történet olyan tinédzserekről szól, akik a rák különböző formájával kűzdenek, s egymásban lelnek támaszt ezek a nehéz időszakok átvészelésében. De most mondjátok meg, hogy ne hozzam ide Augustus Waterst???

Az ősz egyet jelent az iskolakezdés
Egy non fiction könyv, amiből valami újat tanultál

Ez egy nehéz kérdés, mert kevés ilyen könyvet olvasok, s sokat kellett kutassak a bejelölt olvasmányaim között, hogy kapjak valami idevalót. Rábukkantam Umberto Eco: Hogyan írjunk szakdolgozatot? című könyvre, amit még az államvizsgám írásakor olvastam el ezelőtt kb. 2 éve. Szerintem ez egy elég jó ismeretterjesztő könyv azok számára, akik a szakdolgozat írásának a legelején tartanak, rengeteg hasznos információt tartalmaz ezzel kapcsolatosan.

Hogy ne fázzunk annyira, legyünk a szeretteink közelében
Egy könyvbéli család/háztartás/baráti társaság, aminek szívesen lennél a tagja

Kettő is lenne, de most csak egyet említek meg – a másikról később is szó lesz. Nem is nyúzom tovább a szót, számomra Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi című sorozatából ismert társaság tagja lennék szívesen. Nem írtam azt, hogy az osztályba járnék szívesen, mert ugye Reniék társasága nem csak az osztálytársakból áll, és ez szerintem nagyon klassz.

Mindenütt hegyekben állnak a színpompás falevelek
Mutass egy képet egy őszies színekben játszó “könyvhegyről”!

Processed with VSCO with c1 preset

Egyre hamarabb sötétedik
Egy sötét, félelmetes történet

Nos, ez megint egy megpróbáltató kérdés, ugyanis én nem olvasok sötét, félelmetes történeteket. Nem is nagyon nézek ilyen történeteket, ha lehet, akkor messziről kerülök mindent, ami horror. Úgyhogy csavartam egyet a kérdésen, és kiválasztottam egy olyan könyvet, ami a disztópikus témája miatt sötét és félelmetes, ez pedig nem más, mint a George Orwell által megalkotott Állatfarm. A történet aktualitása szerintem ijesztő, ahogy legyőzik a rosszat, majd átváltoznak ugyanolyanná, ha nem még rosszabbá… Hátborzongató, főleg azért, mert könnyen rávetíthető napjaink világára.

Egyre hidegebb van
Egy rövid, szívmelengető olvasmány, ami felvidít egy hideg, esős napon

Az egyik kedvenc mesém, amelyik tanulságos mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, az Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő című meséje. Én nagyon szerettem, kétszer olvastam el eddig, és szerintem újra fogom máskor is olvasni. Szerintem tökéletes szívmelengető olvasmány a hideg, bekuckózó vasárnapi délutánokra.

Az ősz minden évben újra eljön
Egy könyv, amit szívesen újraolvasnál

Nem könyv, hanem könyvsorozat, és fentebb láthattátok a képen azokat a könyveket, amiket nem csak újra akarok, hanem újra is fogok olvasni, ez pedig nem más, mint J. K. Rowling: Harry Potter című sorozata. Nincs mit mondjak sokat ennek okairól, én is nagy rajongója vagyok a könyveknek, s bár nincs még meg az összes, szerintem hamarosan beszerzem a hiányzó részeket. Úgyhogy jövőbeli Crissy, számíthatsz egy Harry Potter maratonra. 🙂

Az ősz tökéletes arra, hogy bekuckózzunk valahova és olvassunk
A kedvenc kellékeid egy kényelmes, kuckózós olvasáshoz

Hát mivel én az ágyamba kuckózva szeretek olvasni, onnan meg nem hiányzozhat Tapsi és a pihi puhi lila takaróm. Emellett nagyon szeretem, ha addigra nem iszom meg a kávém, hogy tudjam még szortyolgatni, de ha már megittam, akkor az se baj, illetve örülök, ha van valami rágcsa a közelben, vagy gyümölcs. Néha egy illatos pálcikát vagy gyertyát is meggyújtok a hangulat kedvéért. Ez az én tökéletes kuckózásom nem csak olvasáshoz, hanem sorozatnézéshez is. 🙂

Processed with VSCO with f2 preset

Kinek küldöd tovább ezt a taget?

Részemről bárki kitöltheti, aki szereti az őszt, aki szeret olvasni, és aki szereti ezt a kettőt összekapcsolni. Mindenki válaszát szívesen olvasom, úgyhogy bátran mutassátok meg nekem bárhol, ha kitöltöttétek. 🙂

Minden könyv be van linkelve feljebb, kattintsatok bátran a neveikre, és máris a molyos adatlapjukra repültök 🙂

Dorka blogja: https://dorkaanyaolvas.blogspot.ro/

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/11/05/sorozatok-rolunk-is-szol/

Még több tag: https://crissymrn.wordpress.com/category/unatkoztam/tag-ek/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: saját

Képszerkesztő: VSCO, https://www.befunky.com/

Little Things

Advertisements

One thought on “Tag-ek | Végre itt az ősz! BOOK TAG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s