sorozatok · Uncategorized

Sorozatok | Rólunk (is) szól

Tudjátok, tavaly óta nézhető ez a sorozat, a This Is Us, ami már az első néhány rész után a kedvencem lett. Beleszerettem, erre nincs jobb szó. Beleszerettem mindenbe, ami ez a sorozat – a karakterekbe, a történetekbe, és főleg a felépítésébe.

A sorozat három testvérről szól, és két idősíkon fut. Ott vannak az emlékek, és ott van a jelen. Tulajdonképpen a jövő is ott van, mert a másik kettőből épül fel. Lehet, hogy ezért szeretem ennyire ezt a sorozatot, mert képet ad a gondolataimnak, képet ad az életfelfogásomnak.

giphy (1).gif

Mindenki azt mondja, hogy nem szabad a múltban élni, ott ragadni, de azért megfeledkezni sem szabad róla. A múlt az megtörtént, azt nem lehet megváltoztatni, azt nem lehet visszafordítani. A múlt az, ami miatt vagyunk itt, ami miatt vagyunk olyanok, amilyenek, és azokkal vagyunk, akikkel. Az életünk folyamatos döntéshozatalból áll, s erre van a múlt, hogy ezeket a döntéseinket ne felejtsünk el, mert akkoriban lehet, hogy kicsi lépésnek számítottak nekünk, de visszanézve látjuk, hogy a tetteink tulajdonképpen hatalmas lépések voltak. Nem hiába múlik el olyan gyorsan az idő fölöttünk.

De a múlt az a hátunknál van. Azt csak akkor látjuk, ha hátranézünk. Ha visszatekintünk előre, akkor ott láthatjuk, ahogy áll előttünk a pillanat, amiben élünk. A pillanat, ahova hoztak minket azok a lépések, amit a múltban tettünk meg. Látjuk, érezzük a levegőben azt a vibrálást, amit okoz folyamatosan a dolgok helyre kerülése, az álmaink és terveik megvalósítása. Ott van előttünk minden munkánk és erőfeszítésünk eredménye, amiről a múltban azt hittük, hogy csak majd a jövőben fog látszani. Azt a jövőt látjuk minden egyes másodperc elteltével.

Tehát a jövő csak egy lépésre van. Az a lépés a jelen, és a múltból tesszük meg. Valahogy mindhárom van egyszerre, és mégsem. Mindhármat egyszerre látjuk, de nézni csak külön-külön szoktuk. Erről szól az életünk, a folyamatos útról, a folyamatos küzdelemről. Egy pillanatig sem állhatunk meg, mert van még bőven mit tenni. Erőt és tanulságot kell meríteni a múltból, formázni és dolgozni kell a jelenben ahhoz, hogy a jövőnk olyanná válljon, amilyennek elképzeljük.

asd

És valahogy erről szól a This Is Us. Azokról az eseményekről, azokról az emberekről, a helyekről, amelyek meghatározták az életünket, amelyek oda sodortak minket, ahol vagyunk most. Ezért is kell hozzá egy hangulat, mert könnyen megtörténhet, hogy letargikus hangulatba kerülünk, mert végülis nem a saját életünket látjuk a képernyőn, hanem a másét. Az pedig valahogy jobban elgondolkodtat.

Velem legalábbis ezt tette, és sajnos ezeket a gondolatokat nem bírtam magamban tartani. 😀

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/11/02/havi-tervek-november-2017/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Kapcsolódó sorozat: This Is Us

Kép forrása: http://atlantajewishtimes.timesofisrael.com/recap-this-is-us-season-finale/http://this-is-us.wikia.com/wiki/This_Is_Us_Wikiahttps://giphy.com/gifs/nbcthisisus-nbc-jack-3ohze2GYM5UYn8FXYQ

Képszerkesztő: https://www.befunky.com/

Little Things

 

One thought on “Sorozatok | Rólunk (is) szól

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s