havi összesítések · Uncategorized

Havi összesítő | Október 2017

Halihóó!! 🙂

Hát ez a bejegyzés nem lesz hosszú, és erre egyáltalán nem vagyok büszke. Ha olvastátok az előző bejegyzést, akkor mostanra tudjátok, hogy egy elég csúnya válságba kerültem úgy mindennel kapcsolatosan, alig olvastam, alig néztem filmeket, alig néztem a sorozataimat. Tényleg, most olvasom az októberi terveimről szóló bejegyzést, és annyira szomorúan konstatálom, hogy ebből alig valósítottam meg valamit… El tudjátok képzelni, hogy még értékeléseket sem írtam molyon? Semmi, még csillagozni se csillagoztam semmit. Be kell ezt is pótoljam…

Na de vágjunk is bele az összesítésbe.

A tervezett könyvek közül egyet olvastam el. Egyet! Andy Weir: A marsi című könyv hetekig ült érintetlenül a táskámban, az asztalomon… Mindenhol. Pedig tök szórakoztató volt, de már láttam a filmet, és sok mindenben hasonlít a kettő, s bánom, hogy nem olvastam a film előtt, mert maga a történet mesélése teljesen más, és imádtam. George R. R. Martin: Királyok csatája című könyvét végül nem kölcsönöztem ki még a könyvtárból, de kedden vagy szerdán elmegyek oda is. Viszont elolvastam Jay McLean: More Than This című könyvét, ami egyáltalán nem tetszett, és jelenleg olvasom Francesca Zappia: Made You Up című könyvét, amit viszont eddig nagyon szeretek. Lehet, hogy mire ez a bejegyzés kikerül, már ki is olvasom.

Update: bejefeztem a könyvet, és mellette egy novellát is elolvastam: Katie McGarry: Crossing the Line. És nem voltam ma könyvtárban, szerintem holnap megyek.

Hát a sorozatok közül ez a hónap abszolút a Sex and the Cityé volt. Annyira belemerültem, annyira szeretem, hogy amikor nem YouTube videókat néztem, akkor ezt. Elalvás előtt is ezt néztem. Máskülönben ugyancsak a szokásos sorozataimmal haladtam, bár elég döcögősen, ugyanis a hónap elején mindegyiknek megnéztem a friss, ropogós epizódját, most viszont sok van, amivel le vagyok maradva. Velük haladtam: Family Guy, Modern Family, The Big Bang Theory. Velük nem haladtam: Grey’s Anatomy, This Is Us, South Park. Vagyis ez utóbbiaknak is az utolsó egy-két résszel vagyok lemaradva. De akkor is…

A filmekkel viszont meglepően jól haladtam ígyis. Hozzám képest, legalábbis. Megnéztem Zolikával öt filmet: Everything, Everything (csalódtam benne), Meet the Fockers, Meet the Parents és Little Fockers filmeket (igen, ebben a sorrendben), Taxi Driver. Befejeztem három filmet: Mamma Mia!, Samsara és Wonder Woman. Megnéztem teljes egészében egyedül: Hotel Rwanda, Léon: The Professional, The Iron Lady. És elkezdtem nézni: Schindler’s List, Titanic. Szóval szerintem ez jó teljesítés, vagyis na… Láttátok, eddig hogy haladtam a filmekkel… Viszont még mindig sok van hátra a filmes kihívásból, úgyhogy muszáj koncentrálnom arra.

Update: megnéztük tegnap Zolikával a War for the Planet of the Apes filmet, amit nagyon szerettem.

Postcrossingon nem kértem címeket, viszont kedden fogok szerintem, ami még mindig október (vasárnap írom ezt a bejegyzést). A szeptemberiek közül megérkezett Németországba és Taiwanba a küldött képeslap, az orosz még utazik… Viszont kaptam Thaiföldről, Németországból, Japánból, Oroszországból, és most először Szlovákiából, aminek nagyon örülök, mert a munkában sokat foglalkozom Szlovákiával, úgyhogy egy kicsit a szívemhez nőtt az az ország.

Update: nem kértem kedden címeket.

Hmm, mi mást mondhatnék? A könyvek közül nagyon szerettem A marsit, de ez a Made You Up is nagyon tetszik, úgyhogy konkrét kedvencem a hónapra nincs. Kedvenc sorozat most toronymagasan a Sex and the City, egyszerűen függő lettem, nem tudom, hogy tudott kimaradni eddig az életemből. A filmek közül a Léon: The Professional viszi a pálmát, nagyon szerettem ezt a filmet, kb. ez volt az egyetlen olyan film ebben a hónapban, ami végig lekötötte a figyelmem. A kedvenc képeslapom, amit most kaptam, az talán a német meg az orosz. Kedvenc YouTube-ereim most a Saccone család, beleértve mindenkit: Anna Saccone, SACCONEJOLYs és erika saccone. A Sex and the City mellett őket néztem még nagyon sokat. A kedvenc dalom pedig Ed Sheeran: Galway Girlje – pfúúúú, ezt egész hónapban hallgattam, és még mindig nem untam meg. Jaj, és a kedvenc tárgyaim az új táskám, amin rajta vannak a Hogwarts házak emblémái és egy Hufflepuffos napló.

Életemben először voltam szüretelni, ami nagyon jól telt. De az azt követő este már kevésbé, de végül minden megoldódott, most minden oké, és nagyon boldog vagyok. Hazaköltözött egy barátnőm, és egy másik barátnőm is itthon volt két hétig, úgyhogy sok időt töltöttem velük. Ja, és levágattam és megfestettettem a hajam. 😀 Kihasználtam az alkalmat, hogy itthon van a barátnőm, vagy lehet, hogy ő használta ki az alkalmat, hogy itthon van, és új fejet varázsolt nekem. Levágattam a vállamig, még mindig bob, és most egy fajta ombré, de mégsem, barnából megy át vörösbe. Már kopik ki a színe, de nem érdekel addig, amíg barnába meg át, és nem szőkébe. Soha többet nem akarok szőkét látni a fejemen. Hazaugrott a bátyám Budapestről, s meglepte az anyukánkat a saját szülinapján, úgyhogy az szuper volt, holnap pedig az unokahúgom második szülinapja lesz (még mindig vasárnap van, amikor írom a bejegyzést. Publikálás előtt fogom szerkeszteni.)

Update: csúsztam egy napot, ne haragudjatok, de ma mi is szabadnaposak vagyunk, úgyhogy tegnap kicsit lazítottam a barátnőimmel meg Zolikával.

Nagyjából ennyi volt az októberem. Dráma volt életem több részén is, van, ami megoldódott, van, ami nem. Egyik válságból mentem át a másikba. De nem baj, mert boldog voltam. Tényleg. S boldog vagyok. S ezt azért ritkán mondom el magamról.

Minden filmet, könyvet, sorozatot, képeslapot, YouTube csatornát, zenét linkelek a nevekbe, úgyhogy kattintsatok rájuk.

Ti miket csináltatok októberben? Miket kedvenceltetek? Lejebb linkelem az elérhetőségeim, ott vagy itt hozzászólás formájában megoszthatjátok velem. 🙂

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/10/29/off-motivacio-keresetik/

Előző havi összesítések: https://crissymrn.wordpress.com/category/napjaim/havi-osszesitesek/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Kép: saját

Képszerkesztő: https://www.befunky.com/

Legyen egy szép napotok! 🙂

Little Things

 

One thought on “Havi összesítő | Október 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s