F. T. F. - Friday Top Five · Uncategorized

F. T. F. – Friday Top Five | Kedvenc férfi karakterek sorozatokban

Halihóó!! 🙂

Itt van az ősz, itt van újra*… S itt van a várva várt péntek is. Habár egy egészen jó hetem volt, úgyhogy az, hogy hétvége van csak ráadás, szóval minden szuper. Vagyis majdnem minden – kihűlt a kávém, s ilyen hűvös időben az olyan bleeee. Mostmár nem megyek, hogy melegítsem meg azt a kicsit, ami maradt a csészében, mert majdnem kivégeztem, s amúgyis túl lusta vagyok jelenleg.

Na de térjünk egy kicsit át a mai témára. Mint azt már a cím is elárulja, ma a kedvenc férfi karaktereimről fogok áradozni – TV Shows edition. Én hatalmas sorozatfaló vagyok, és mégha nem is volt meg egyből az a néhány személy, aki a kedvencem, mint néhány előző bejegyzésben volt, mégis ezen kellett a legkevesebbett gondolkozzak. Tegnap este ránéztem a kedvenc sorozataim listájára, s egyetlen percbe se telt, mire ott volt az öt név a piszkozatban. Nem tökéletesek, nem a legjobb karakterek, de én szeretem őket.

Alex Karev az egyik kedvenc férfi karakterem a kedvenc sorozataimból. Ő a Grey’s Anatomy brigádját erősíti a kezdetektől fogva, s hála a jó istennek, még marad is. Tudom, hogy néha kicsit impulzív, de koncentráljunk most a jóra, jó? Koncentráljunk arra, hogy mennyi szeretet lakozik benne annak ellenére, hogy ő milyen keveset kapott élete során. Ő is az a fajta ember, aki hajt a céljaiért, és a barátaiért mindent megtesz. Nem barátkozik mindenkivel, az tény, de ez lehet, nem is olyan rossz dolog. És ahogy bánik a gyerekekkel… Na, hát az mindent visz. Szeretem Alexet, azt hiszem, hogy úgy általában ő a kedvenc karakterem a sorozatból.

Ha láttátok a Skinst, tudjátok, hogy rengetek fiú figura fordul meg a sorozatban, s egyik se hasonlít a másikra. De úgy semmiben. Ez is szerintem az egyik dolog, amire fókuszál a sorozat – hogy minél másabb emberek életét mutassa be. S ezek a karakterek közül én Freddie-t szerettem a legjobban. Öcsém… Nem tudom, az egész stílusát, az egész lényét szerettem. S ismét azt tudom kiemelni a leginkább, hogy mennyire képes szeretni ez a gyerek, esküszöm… Nem tudom, én imádtam Freddiet, s most, hogy eszembe jutott a szeretetem iránta, feléledt bennem a sorozat iránti szerelmem is, szóval szóba jöhet egy x-edik újranézés…

Phil Dumphy a Modern Family sorozatot teszi színessé puszta jelenlétével. Imádom Philt. Én benne egy tökéletes apukát, és egy tökéletes férjet látok. Néha kicsit zizi, ami miatt lehet, hogy kicsit idegesítő mások számára, de szerintem csak meg kell érteni az ő személyiségét. Én nagyon szeretem őt, s örülnék annak, ha lenne az életemben egy olyan ember, akinek hasonló a személyisége, mint neki.

És ohh… Hogyan is maradhatna ki a listából az én imádott vámpírkám, Klaus Mikaelson, a The Originals eredetije. Annyira szexi és vonzó, hogy woáááá… Imádom ezt a karaktert! Szeretem, hogy olyan okos, hogy annyira vág az esze, hogy egy teljesen egyedi ember, és persze, legtöbb esetben ezeket a tulajdonságait nem éppen jó dolgokra használja fel, de na… Azért a sorozat alatt megismerjük Klaus “emberibb” oldalát is. Nem tudom nem szeretni, na.

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, Chandler Bing, a legkedvencebb sorozatomból, a Friendsből. Minden egyes alkalommal, amikor megnézem a sorozatot, mind jobban és jobban megszeretem ezt az embert. Chandlernek szerintem nem csak a humora egyedi, hanem az egész személyisége. Mindig ösztönösen válaszolt, és kicsit béna néha, de ez teszi szerethetővé, s amikor az igazi mellett köt ki, akkor már úgy viselkedik, mintha egész életében szerelmes lett volna. És nem hagyta, hogy a önbizalomhiányát okozó dolgok eluralkodjanak rajta, hanem folyamatos győzelmet aratott fölöttük. És persze, egy nagyon jó barát, és támasz a többiek számára, bár ezt mindegyikről el lehet mondani. Szeretem Chandlert is. Nagyon.

Amúgy rajtuk kívül még sok sok karaktert tudtam volna idesorolni, és ez szerintem két dolognak köszönhető:

1. tényleg nagy sorozatbuzi vagyok. De tényleg. Sokszor nem bírom abbahagyni, s átveszik az uralmat az egész szabadidőm fölött. Na jó, mostmár azért elmondhatom, hogy igazán kordában tartom ezt a szenvedélyemet;

2. valahogy mindig jobban szerettem a fiú karaktereket, mint a női karaktereket. Nem tudom, miért, a lányok sokszor idegesítőek, de sokszor szerintem direkt így vannak formázva ezekben a történetekben. A fiúk nem tudom. Lehet, hogy kicsit idealizálva vannak sokszor, s azért könnyebb (számomra) jobban megkedvelni őket, de tény, hogy nálam ritka dolog az, ha egy lány karakterből kedvenc lesz. Vagy hogy egyáltalán szeressem.

Nagyon sajnálom, de a könyvsorozatokból nem hozok kedvenc szereplőket, mert már inkább önálló köteteket olvasok, s az eddig elolvasottak közül nem biztos, hogy összetudnék hozni egy-egy top 5 listát. Úgyhogy ezzel lezárom ez a hosszú bejegyzés-sorozatot, ami a kedvenc filmekről, könyvekről és TV-sorozatokról szólt. A közeljövőben lehet, hogy lesz még könyves bejegyzés, még nem tudom, hogy mikor, de mostmár hozok más kedvenceket is.

Amúgy ha van valami ötletetek, javaslatotok, hogy miről írjak még toplistát, leírhatjátok itt hozzászólásban, instán, molyon, snitten, bárhol.

És kiváncsi vagyok a ti kedvenc férfi karaktereitekre is. Nagyon jó volt olvasni snitten a ti kedvenc női karaktereitekről is, hiszen ösztönzött néhány újabb sorozat megnézésére is. Mostmár csak időt kell rá szerettek valahonnan. Bár lehet, hogy a bennem lakozó, sorozatnéző szörnyeteg felbojgatja a gondosan felépített, rendszeres rutinomat, s előszedeti velem a lemaradásaimat, az újranézéseket és a megkezdéseket is. Reméljük, hogy nem.

Na, eleget szövegeltem.

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/09/20/ezt-ki-tudod-olvasni-avagy-ujdonsagok-a-blog-eleteben/

Még több F. T. F.: https://crissymrn.wordpress.com/category/kijott-belolem/f-t-f-friday-top-five/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Szép hétvégét nektek! 🙂Little Things

 

 

*Petőfi Sándor: Itt van az ősz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s