off · Uncategorized

Off | Út a lomtalanítás felé

Halihóó!! 🙂

Szeretem a vasárnapokat. Szeretem, mert nyugisak, mert megadják azt az utolsó pihenőt, amire szüksége van az embernek. Esküszöm, az összes munkát, ami hátramarad a hétről szívesen megteszem vasárnap, mert tudom, hogy bőven marad időm pihenni is mellette. És nyugodtan tudok itt ülni, és írni, és kávézni, mert most nem kell siessek sehova.

Igazából most valami olyasmiről fogok írni, amit nem vasárnap tettem meg, hanem szombaton, de csupán azért, mert akkor volt rá időm – kitakarítottam a ruhásszekrényemet. Tudom, tudom, hűű de milyen izgi program, de hogy is mondjam… Valahol olvastam egyszer, hogy ha rendet akarok rakni az életemben, kezdjem az íróasztalommal, és folytassam a szekrényemmel, én pedig rendet akarok rakni most az életemben, és sok szempontból szeretném kitakarítani. Az íróasztalomat rendbehoztam pár hete, úgyhogy mostanra maradt a szekrényem.

Nyár elején már tartottam egy nagy takarítást, amikor előszedtem a nyári ruháimat. Akkor elkövettem azt a hibát, hogy esélyt adtam olyan ruháknak, amik már középsulis korom óta megvannak, mert gondoltam, hátha fogom hordani, hiszen akkoriban szerettem. Nos, én a középsulit 5 éve végeztem el (baaaaaaasszus, most jövök rá, hogy hogy eltelt az idő :O), úgyhogy rengeteg darab elnyúlt, kikopott a színe, lejárt az ideje. Nem mondom, hogy kiment a divatból, mert én igazán sose követtem a divatot, mindig azt hordtam, ami tetszett, s a ruháim legnagyobb része turis szerzemény volt.

Mondanom sem kell, hogy ezeket a ruhákat szinte egyszer se használtam, mert 1. az irodába, ahol dolgozom, nem igazán hordhatok ujjatlanokat, rövidnadrágokat stb., 2. nem jártam olyan sokat kinn, hogy felvegyem azokat a darabokat, amiket irodában nem hordok, 3. az esték sem voltak épp a legmelegebbek és 4. néhányat kihíztam (főleg a nadrágokat). Úgyhogy most, amikor raktam el a nyáriakat, sokat elengedtem végleg.

Ebből:

IMG_20170902_133533

lett ez:

IMG_20170902_140948

A két szélső zsákban van minden, ami többet nem kell, a középsőben azok a ruhák, amiket elraktam jövőig, és ami nincs zsákban, az egyelőre marad még, amíg tudom őket hordani kardigánnal vagy ehhez hasonlóval, ezek pólók és szoknyák (bár ez utóbbiakkal is mindig bajban vagyok).

Ezután előszedtem az őszi darabokat. A hosszú ujjú blúzokat és ingeket igazából el sem raktam, illetve a nadrágokat sem, viszont őket is odadobtam azok a ruhák közé, amik eddig félrepakolva csücsültek, várva arra, hogy ismét hordjam őket. Most viszont nem akartam elkövetni azt a hibát, mint nyár elején, és könyörtelenül szabadultam meg ruháktól. Főleg nadrágokat válogattam ilyen szinten, hiszen nem túlzok, amikor azt mondom, hogy a 20+ darabból használok 9-et, amiből kettő nyári. Szóval ezeknek lelkiismeret-furdalás nélkül intettem búcsút. Az ingekkel vagyok még bajban, mert sosem tudom párosítani őket cipővel, mivel nincs egy normális őszi cipőm sem. De ezen hamarosan változtatni fogok, úgyhogy az ingek is maradnak.

Ebből:

IMG_20170902_142041

lett ez:

IMG_20170902_150713

A zsákos ruhák és az előttük lévő nadrágkupac mind megy, a többi marad őszire. Nem tűnik soknak, de tényleg csak ezeket hordom, nincs értelme tovább tartsam őket.

A táskákkal is ugyanígy tettem. Volt sok nagy táskám, amit nem hordam, mert fájt tőlük a hátam, úgyhogy anyumnak adtam őket.

Ebből:

IMG_20170902_162025

lett ez:

IMG_20170902_162351

A két hátitáskám (akarok venni még egy feketét), a sporttáskám, amit hordok kocogáskor, a vászontatyóm, néhány kisebb táska azokra az alkalmakra, amikor nem kell sok mindent vigyek magammal, illetve különböző alkalmakra, és a nagymamám táskáit is megtartottam, mivel nincs szívem kidobni őket annak ellenére, hogy ritkábban hordom őket.

Ugyanezt tettem a sminkeimmel is. Mindent kidobtam, ami lejárt, amit nem használtam és nem kellett, és elég kevés maradt. Ezekről nem készítettem képet, mert majd más alkalommal fogok erről beszélni.

Végül meg szeretném nektek mutatni az újdonsult őszi ruhatáramat:

Én úgy gondolom, hogy ennyi ruha nekem bőven elég lesz őszire. Vannak még itt pizsamák  meg fehérneműk, de azokat nem mutatom meg közelről, jó? 🙂 Azokat a ruhákat, amik már nem kellenek, nem dobom ki, hanem el szeretném adományozni, de még nem találtam meg a megfelelő módszert erre, úgyhogy először átnézetem a barátnőimmel ezeket, hátha kell nekik valami innen.

Nem tudom, mivel fogom folytatni a lomtalanítást, talán cipőkkel meg a könyvespolcommal, előbbire hamarosan sor fog kerülni, az utóbbira viszont még nem tudom, mikor. Azután szépen lassan kialakítok mindent, amit szeretnék, hiszen mondtam, hogy új erőkkel kezdtem ezt az őszt, tiszta frissnek érzem magam, pezseg bennem a terveim beteljesítése iránti vágy.

Ti hogyan kezelitek az ilyen lomtalanításokat?

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/09/09/l-t-f-late-top-five-kedvenc-ferfi-karaktereim-filmekben/

Még több off: https://crissymrn.wordpress.com/category/reszletkerdes/off/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Képek forrása: az összes kép saját

Borítókép szerkesztésére a https://www.befunky.com/ weboldalt használom.

További szép vasárnapot nektek! 🙂

Little Things

Advertisements

One thought on “Off | Út a lomtalanítás felé

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s