havi összesítések · Uncategorized

Havi összesítő | augusztus 2017

Halihóó!! 🙂

Szóval augusztusnak is vége van. Nem, én nem értem. Magyarázza el nekem valaki, hogy mitől gyorsult fel így az idő? Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy rohan? Bár lehet, hogy az én hibám, mert én állandóan várom a nap végét, meg a hétvégét, meg ebben a hónapban a nyaralást vártam nagyon, és lehet, hogy ezért telt el így az idő felettünk… Légyszi ne kövezzetek meg! 😀

Azért egy elég tartalmas hónapot tudok magam mögött. Dolgoztam, nyaraltam, szórakoztam, és a hobbijaimmal is elég jól haladtam, bár a PC kicsit ismét pihent, és a filmek terén se jött össze az, amit szerettem volna… Lehet, hogy nem kellene ezentúl betervezzem a filmeket? Nem tudom.

De héé, ebben a hónapban összesen hét könyvet hallgattam meg/olvastam el! Az nálam azért elég klassz teljesítés, és mivel az augusztusnak még nincs vége, valószínüleg lesz egy nyolcadik könyv is. Vagyis befejeztem a júliusban elkezdett Jane Austen könyvet, az Értelem és érzelem művét, ami engem egyáltalán nem vett le a lábamról, és rendesen megszenvedtem vele. Befejeztem a Kali Wallace: Shallow Graves hangoskönyvet is, ami kicsit furácska volt, kicsit összevissza, de valamiért tetszett is. Végre megismerkedtem Colleen Hoover munkásságával, és a Hopelesst olvastam el – sajnos ez sem lett kedvenc. Kiválasztottam egy random olvasatlan könyvet az ebookomról, amit kb. egy nap alatt kivégeztem, mert egy abszolút könnyed olvasmány, ez pedig Siobham Vivian: Not That Kind of Girl volt. A budapesti utazás alatt kezdtem el hallgatni Ruta Sepetys: Salt to the Sea könyvét, és itthon fejeztem be, és nagyon szerettem, itthon pedig sor került még két Neil Gaiman könyvre – az Északi mitológia és A temető könyve. A hét elején pedig leemeltem anyukám polcáról ezt a könyvet: Marieluise von Ingenheim: Sissy 1. – Egy kislányból császárné lesz. Ez lenne a nyolcadik augusztusi olvasmány, szerintem csütörtökig biztosan befejezem.

A sorozatokkal is meglepően jól haladtam, bár nem jött össze minden, amit terveztem. Viszont az Arrowerzumból a DC’s Legends of Tomorrow kipipálva, a többiből kb. 3-3 rész maradt, szóval végre letudom azokat is. Egyik új évadot se tartom erősnek… Mellette megjelent a The Fosters új évada is, ami elég hullámzó jelenleg. Persze, megnéztem az Orange Is the New Black új évadát is, ami nem ütött akkorát, mint a negyedik, mégis sikerült úgy zárulnia, hogy tűkön ülve várok egy folytatást… Persze kihagyhatatlan volt a Game of Thrones is, amiben a történéseket valahogy felgyorsították. Volt egy-két meglepetés benne, de van egy olyan érzésem, hogy a csata sorsa már most meg van pecsételve. Ezek mellett elkezdtem a Sex and the City sorozatot, amit ennyi időn keresztül halasztottam, mert valamiért nem éreztem a magaménak a sorozatot, és mindig csak néhány részt néztem meg belőle. Most viszont már közeledek a második évad közepéig, és nagyon élvezem.

A filmek közül eddig egyik se jött össze, amit terveztem, ugyanis moziban nem voltam, tehát az Everything, Everything emiatt kimaradt, és a Rebel Without a Cause-ról teljesen megfeledkeztem… De ma azzal fogom zárni a napot, ígérem! Zolikával három filmet néztünk meg, a We Go On, a The Recall és a The Last Word, és egyedül megnéztem az Értelem és érzelem adaptációját, amit jobban élveztem, mint a könyvet (bár ezt valószínű, hogy Hugh Grant és Alan Rickman jelenlétének köszönhetem.)

Postcrossingon nem kértem címeket, és erre nem tudok egy hiteles magyarázatot adni, de szeptemberben fogok kérni, ígérem, mert hiányzik, hogy kapjak képeslapokat. Viszont kaptam három képeslapot ebben a hónapban, egy csehet, egy finnt és egy lengyelt, és megérkezett Oroszországba a küldött képeslapom.

Úgy gondoltam, ezentúl kiemelek minden hónapból valami kedvencet is. A könyvek közül Ruta Sepetys: Salt to the Sea volt a kedvencem. Sorozatok közül én a Sex and the City-t emelem most ki, mert harmadik alkalommal sikerült jobban lekötni a figyelmem, mint eddig. Meglepően élveztem a The Last Word filmet, mivel ennek köszönhetően értettem meg végre azt, hogy milyen az, ha valami a maga műfajában jó. A kapott képeslapok közül a lengyel a kedvencem. Nézzétek, milyen gyönyörű: https://www.postcrossing.com/postcards/PL-1380100. A hónapom zenéje Passenger: Fast Car feldolgozása, egyszerűen nem tudom abbahagyni az újrajátszását… Emellett kiemelnék egy YouTube csatornát is, amivel a napokban ismerkedtem meg, az pedig HeyJulie csatornája. Szerintem nagyon aranyos lány, és nagyon tetszik a téma, amit érint, és tulajdonképpen ez a csatorna miatt döntöttem úgy, hogy ezentúl beiktatok egy havi kedvencek rovatot is.

Az időm nagy része a nyaralásunk körül forgott, ugyanis Zolikával öt napot Budapesten töltöttünk. Tudom, hogy unjátok már, de én még mindig a hatása alatt vagytok, szóval ha van kedvetek beszámolót olvasni róla, azt ide kattintva megtehetitek. Azelőtt ismét voltunk sütkérezni egy barátunknál, aki amúgy már a kész kajával várt, szóval nem is igazán nevezhető az a nap sütkérezésnek. 😀 És most hétvégén voltak a városnapok, ami nem volt valami hűű. Egy koncertet nagyon vártam, viszont abba hatalmasat csalódtam.

Hát az én augusztusom így rohant el előlem. Ti mivel zártátok a nyarat? 🙂

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/08/27/nem-olvasos-kihivasok-5-dolog-amit-meg-kell-tenned-a-nyaron/

Augusztusi tervek (összehasonlításképp): https://crissymrn.wordpress.com/2017/08/01/havi-tervek-augusztus-2017/

Még több havi összesítés: https://crissymrn.wordpress.com/category/napjaim/havi-osszesitesek/

Elérhetőségeim: https://crissymrn.wordpress.com/elerhetosegeim/

Szép estét nektek! 🙂

Little Things

Advertisements

One thought on “Havi összesítő | augusztus 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s