F. T. F. - Friday Top Five · könyvek

F. T. F. – Friday Top Five | Kedvenc férfi karakterek könyvekben

Azt hiszem, rég rossz az, ha a szép arcra felfigyelünk, a többit elhanyagoljuk. Rég rossz az, ha általánosítunk, ha sztereotipizálunk, ha elfogadunk olyan párosokat, mint tetovált fiú = rossz fiú, rossz fiú = kigyúrt, félmeztelen, tinédzserkorban meglehetősen sok mindenen keresztülmenő fiú, aki valahogy mégis sikerül időt szakítania a folyamatos edzésre. Jó fiú = legjobb barát, lány legjobb barátja = meleg. Sok sok minden, ami nem helyes ilyen formában.

Szerencsére, sok olyan könyv van, amelyben erős férfi karakterekről olvashatunk. Megtanuljuk belőlük, hogy a rossz fiúk nem olyan rosszak, mint ahogy a társadalom titulálja őket, hogy a tetoválások alatt vannak gyönyörű emberek, hogy nem minden szép fiú kigyúrt, és nem minden legjobb barát meleg. Persze, messze nem tökéletes a felhozatal, sok borítón is lenne mit igazítani, de vannak olyan fiúk/férfiak a könyvekben, akik leverik az összes sztereotípiát.

Például Augustus Waters. Tudjátok, a Csillagainkban a hiba főhőse. Ha nem olvastátok a könyvet, nézzétek meg a filmet, Ansel Elgort tökéletesen alakítja őt. De olvassátok el a könyvet is – garantálom, instant beleszerettek ebbe a fiúba. Annyira őszinte, és annyira szerény… A szíve akkora, hogy mindenkinek van helye benne. Egy egyedi, nagyon szerethető fiú, aki mindent megtesz azért, hogy boldognak lássa azokat, akiket szeret.

Vagy ott van A Szent Johanna Gimi Ricsije. Tudom, mindenkit levesz a lábáról már a menő kinézetével is, ami kötetről kötetre egyre jobban fokozódik. De ez az egész menő imidzs alatt ott van az a fiú, aki szó nélkül segít bármelyik barátján, aki ott van minden barátja mellett, akinek szüksége van rá, akinek hazugság a száját alig hagyja el, aki laza, és egyáltalán nem az a fajta, aki túlgondolja a dolgokat. Emellett nem hiszem, hogy megalkottak nála tökéletesebb barátot ami a szerelmet illeti. Aki olvasta a könyveket, az szerintem egyetért velem ebben. 🙂

És Csavardi Samu, A Gyűrűk Ura néma hőse? Végigjárta a legjobb barátjával azt a könnyűnek nem igazán nevezhető utat, és ez idő alatt ő volt az, aki tartotta benne a lelket, és ő volt az, aki nem hagyta Frodót elveszni. Egy igazi, önzetlen, segítőkész barát. Számomra ő a könyv hőse.

Alex Fuentes, a Perfect Chemistry-ből ismert legidősebb Fuentes testvér talán egy nagyon jó példa arra, hogy nem minden izmos, tetovált pasi rossz fiú, sőt. Alex nagyon odaadó és lojális mind a családja, mind az a lány iránt, akit szeret, és nem elégszik meg kevéssel. Nem, nem. Ő folyamatosan épül, mert bizonyítani akar magának és másoknak, ráadásul ha ő szeret akkor szeret rendesen. Mi pedig rendesen szeretjük őt. 🙂

Utolsóként pedig lehet, hogy másoknak furcsának tűnik, de számomra ő egy nagyon jó példa igazi férfira, és nem a cselekedetei, hanem a személyisége miatt. Ő Don Corleone, A Keresztapa. A tetteivel egyáltalán nem értek egyet, én egy békés ember vagyok, messze áll tőlem az erőszak. De az tagadhatatlan, hogy higgadtsága irigyelnivaló, megfontolt és racionális ember, nem mellesleg jó stratéga is. Nagyon szerettem a karakterét.

Szóval kövezzetek meg, de szerintem van világ a rossz fiú képen túl is. Nekem tetszik a színes kis listám, de persze, egyik kitalált könyv karakter sem múlja fölül az én Zolikámat. 🙂 Szerzőket nem írtam, de ha ráklikkeltek a könyvek neveire, egyenesen azok molyos adatlapjára repültök.

Számotokra milyen egy ideális férfi karakter egy könyvben?

Előző F. T. F.: https://crissymrn.wordpress.com/2017/08/04/f-t-f-friday-top-five-kedvenc-noi-karakterek-konyvekben/

Előző bejegyzés: https://crissymrn.wordpress.com/2017/08/08/wishlist-tetovalasok/

Remélem, szép hétvége áll előttetek! 🙂

Little Things

Advertisements

One thought on “F. T. F. – Friday Top Five | Kedvenc férfi karakterek könyvekben

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s