off

24/2 random tény rólam

Halihóó!

Úgy döntöttem, ma a szokásos Friday Top Five helyett egy rendkívüli bejegyzéssel jövök. Tele van az Internet olyan tag-ekkel, mint 50 random tény, és társai, s gondoltam, összedobok én is egy listát magamról. Tudjátok, teszem magam, hogy érdekes ember vagyok. 😀 50 dolog viszont szerintem sok, szóval csak 12 tényt hoztam, mert ha beszorzod a tizenkettőt kettővel, akkor kijön annyi, amennyi évet töltök ma be. 🙂

Vágjunk is bele!

1. Heten vagyunk testvérek – 3 fiú, 4 lány. A legidősebb nővéremmel fél testvérek vagyunk, s ha őt leszámítjuk, a többiek mind 2 évente születtek 1988-96 között, kivéve engem, aki csak úgy becsöppent ’93-ban, mint aki jól végezte dolgát. Ja, és félig, vagyis jobban mondva negyed-románok vagyunk, vagyis apukám anyukája magyar volt, az apukája román, szóval apukám félig román, mi akkor gondolom negyed románok vagyunk(?)

1914528_1013494365367335_3534258489484187441_n

2. Ki tudom fordítani a kezem 360 fokban. Ezt értsétek úgy, hogy ha tenyérrel mondjuk lefele van a kezem, és elfordítom kifele (vagyis ha a jobb kezemet jobbra fordítom), akkor tudom addig feszíteni, amíg ismét tenyérrel lefele lesz. Ha nem gond, inkább nem hozok róla képet, és nem is ajánlom, hogy próbáljátok ki, mert kurvára fájdalmas.

3. Van egy sebhely a bal szemöldököm fölött. Kicsi koromban voltam olyan ügyes, hogy hintáztattam az üres hintát, ami fejbe vágott, ami rögtön be is tört, és össze kellett varrni. Ezen kívül, ugyancsak kicsi koromban bevettem egy csomó nyugtatót, mert azt hittem, cukorka, és ki kellett mossák a gyomrom. Nagyon csintalan bébi voltam.

4. Életem egyik legnagyobb sikerének tartom a 10-es átlagot, amit 11. osztály második felében hoztam össze. Stréber létemnek köszönhetően több sikerélménnyel távoztam az iskolából, én mégis erre a 10-es átlagra vagyok a legbüszkébb, mert fogadásból kellett összehozzam, és mivel én mindig veszítek a fogasásokon, ezzel se nagyon strapáltam magam, s mégis összejött.

5. Annak ellenére, hogy tavaly megkaptam a magyar állampolgárságot, mégsem magyarosítottam a nevem. Nem tudom, valamiért jobban tetszik románul. Ezzel nem azt állítom, hogy magyarul a Krisztina név nem szép, sőt, szerintem az, de nekem románul jobban tetszik, mert egyszerűbb – Cristina. Nem akarok senkit megsérteni vele. 😀 Éljenek a Krisztinák, bármilyen nyelven is írjuk le! Éljünk, mert univerzális nevünk van! Na jó, inkább elhallgatok mostmár.

6. Nincs jogosítványom. Nem tudok vezetni, soha nem is próbáltam, mégcsak nem is ültem volán mögé. Szeretnék megtanulni vezetni, tervezem is jövőre, hogy nekifogok a sulinak, de annyira félek attól, hogy béna leszek, hogy lehet azt fogom csinálni, mint Zolika, hogy halasztom ameddig lehet.

7. Egyből észreveszem, ha valami a szobámban nem úgy van, ahogy én hagytam. Nem vagyok nagy rendmániás, nem kell minden tökéletes állapotban legyen, sőt, de ha mondjuk egy gyertya és egy dísz fel van cserélve, az rögtön kiszúrja a szemem, s muszáj egyből visszarakjam őket a helyükre.

8. Ami az ilyen fixeket illeti, abból nekem van egy néhány, például molyon az olvasásaim és értékeléseim muszáj ugyanannyi legyen (viszont snitten nem, szóval fuck logic; mostmár molyon sem, mert értékeltem egy könyvet amit félbehagytam), amikor olvasok, mindig vagy kinézek egy oldalszámot, vagy egy fejezetet, vagy egy időpontot, ameddig olvasok, és nem tudom hamarabb letenni, a WC papírból mindig 4 lapot tépek le, meg hasonló furcsaságok.

9. Mindig muszáj 2 dolgot csináljak egyszerre, mert másképp elsíklik a figyelmem. Például most írom ezt a bejegyzést, miközben nézem a Friends-et (igen na, bűnbe estem, s újranézem, na. Kövezzetek meg, na). Ugyanígy voltam jegyzetelés közben is, muszáj volt menjen egy sorozat mellette. Az egyetlen dolog, ami teljesen ki tud kapcsolni, az az olvasás, vagy sulis koromban a tanulás volt. Persze, hallgatok zenét közben, de ha mondjuk véget ér a playlist, nem zavar a csend, mert túlságosan leköt a könyv.

10. Tavaly voltam először külföldön, ugyanakkor ültem először repülőn is. Addig sose voltam még Magyarországon se, pedig az emberek tőlünk gyakran járnak Hajduszoboszlóra meg Nyírbátorra strandra, vagy Debrecenbe a plázába mozizni, mert nincs olyan rettenetesen messze a magyar határ tőlünk, nekem mégsem volt rá eddig alkalmam. Olaszországban voltam először, meglátogattam Milánót és Bresszót, Lago di Comot és Genovát, és télen végre Magyarországra is eljutottam, pontosabban Gyulára, mert ott töltöttük a szilvesztert.

11. Ha már itt tartunk, sose voltam tengerparton. A Genovai-öbölt láttam, de kikötőből, annál közelebb sose jártam tengerhez. Viszont kétszer másztam meg a Nagyhagymást, jártam a Gyilkos-tónál és a Békási-tónál is, és mint fentebb említettem, a Lago di Como-t is voltam olyan szerencsés, hogy meglátogathattam.

12. Legtöbbször a Louis Sachar: Laura titkos társasága könyvet olvastam el. Akárhányszor megláttam a könyvtárban, mindig kikölcsönöztem, szerintem két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor olvastam el. Legtöbbször a Skins sorozatot néztem meg, mert az egyik kedvenc sorozatom, s kb. négyszer láttam (a Friends következik sorban, majd a Gossip Girl), és ezeket a sorozatokat bármikor újranézném. Filmek közül pedig szerintem a Raise Your Voice lesz a nyerő, mert általános suliban nagyon szerettem ezt a filmet, s rengetegszer néztem újra. Vele vetélkedik szerintem a Freaky Friday és az A Cinderella Story (meg talán a Camp Rock, mert húgommal imádtuk, de erről tegyünk úgy, hogy nem írtam le :D).

IMG_20170630_163719
mondjuk itt pont nem azt olvastam, hanem a másik agyon olvasott könyvet – Jacqueline Wilson: Lányok a pácban

Íme tizenkét nagyon random dolog rólam. Utólag jutnak még eszembe “érdekességek”, viszont őket majd egy következő bejegyzésbe összesítem – ha addig nem felejtem el őket.

Szívesen olvasok rólatok is ilyen random érdekességeket (ha a fentieket egyáltalán lehet ennek nevezni), szóval ha gondoljátok, osszátok meg velem őket! 🙂

Szép hétvégét nektek! 🙂

Little Things

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s