zagyvaságaim

Forget your limits!

Azt hiszed könnyű ez az egész…
Csak úgy átcsúszol az egészen, mint a szappan a kezedből. Körtáncot jársz a csillagok közt, szinte eufóriát érzel, mikor kitárod a karjaidat, az eddig lehunyva tartott szemeidet mosolyogva felnyitod. Egy sötétkék ujjtalan, térdigérő ruhában, egy bézs övvel körbetekerve szaladgálsz mezitláb a homokban, a csüngő lampionok alatt.

Erre vágysz…
De valaki beléd ütközött, ahogy haladt volna el melletted az utcán, és felébresztett. Már csak a szürke valóságot látod, a rideg embereket, amelyek elmennek melletted. Mintha november lenne… Csak a fekete magassarkú bakancsod, a fekete harisnyád és a fekete szövet kabátodat láthatják az emberek. Kávébarna hajadat szabadon hagytad, és hunyorítasz, mert erős a fény, bár a nap elbújt a felhők mögé.

Menni szeretnél valahova…
Elindultál. Előre, észak felé. Nem tudod merre visznek a lábaid, bizonytalan vagy, és félsz, de rábíztad magad a sorsra. Nagyon sietsz, mintha valaki követne. Olyan valaki, akitől rettegsz, mert tudod, hogy bármikor kihúzhatja a szőnyeget a lábad alól, s te eleshetsz. Nem mersz hátranézni, már azon kapod magad, hogy szaladsz. Lihegsz, majd eldöntöd, hogy csak hátranézel, s az akitől menekülsz, eltünt a milliónyi ismeretlen arc között.

És leállsz…
Tüdődet köpöd ki, annyira elfáradtál. Körülnézel, de semmi sem ismerős. Erre vágytál? Az ismeretlenre? Megéri így, hogy csak novemberben érted el, miközben te már májusban szeretted volna? És mi a fontosabb: az, hogy elérted, amit szeretnél vagy az, hogy mikor érted el? Nem vagy ugyanolyan boldog, akár novemberben történt meg, akár májusban?

Tudod, hogy igen…
És akkor? Ne pazarold az idődet, az energiádat azzal, hogy stresszeled magad. Ne félj kitörni. Más lenni. Ellentmondani vagy beleegyezni. Ígérni és betartani. Szeretni és emlékeket szülni. Mosolyogni. Megbocsájtani. Élni…

Megvan? Na kb ilyen az az eufórikus állapot, amit el szerettél volna érni, mikor még álomvilágban éltél. Csak jobb. Mert valós.

 

2013.07.06.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s